1040 nieuwe besmettingen, gemiddelde daalt verder • Keuze voor Janssen vanaf 23 juni


Inwoners van België kunnen vanaf vandaag de Europese coronareispas aanvragen. Ze komen in aanmerking voor dat reiscertificaat als ze zijn gevaccineerd tegen corona, negatief zijn getest of net een besmetting achter de rug hebben.

Nog niet alle EU-landen accepteren de reispas, dat gebeurt pas vanaf 1 juli. “We lanceren het nu al zodat we twee weken kunnen proefdraaien en heel wat certificaten al tijdig kunnen uitgeven”, zegt Barbara van den Haute van Digitaal Vlaanderen tegen VRT Nieuws. “Er zijn ook al mensen die nu al rondreizen. Dan kunnen ze meteen gebruikmaken van het echte certificaat.” Onder meer Duitsland, Denemarken en Griekenland accepteren de reispas al.

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft het reiscertificaat op haar telefoon staan, zei ze vanmorgen:

Von der Leyen begint vandaag aan een reis langs EU-landen om hun aanvraag voor geld uit het coronaherstelfonds te bespreken. “Ik ben heel nieuwsgierig om uit te proberen en te weten te komen hoe dit certificaat zal werken”, zei ze.

Eerder legde EU-correspondent Sander van Hoorn uit hoe de Europese coronareispas werkt:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.Lees verder op:
https://nos.nl/liveblog/2385221-1040-nieuwe-besmettingen-gemiddelde-daalt-verder-keuze-voor-janssen-vanaf-23-juni

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen