Zo speel jij een onbezorgd potje badminton


Jij het nieuws, wij een tikkie!

Toch is dit alles behalve het beeld dat een potje badminton rechtvaardigt. Het is namelijk een stuk intensiever dan we vaak denken. Vooral de mensen die het met enige regelmaat spelen en ook op televisie wel eens hebben gezien, kunnen dit beamen. Om je een idee te geven wat er allemaal bij badminton komt kijken, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Het ontstaan van badminton

De sport zelf bestaat al enkele duizenden jaren. Uiteraard niet in de vorm zoals we deze vandaag de dag kennen, maar wel een afgeleide ervan. Voor het eerst schijnt badminton te zijn gespeeld in India, toen het nog een kolonie was van het Verenigd Koninkrijk. Mede dat zorgde ervoor dat badminton ook in Engeland razend populair was. In India ging deze sport overigens niet onder de naam badminton, maar werd het Poona genoemd. Vanaf de 18e eeuw werd het door de Engelsen badminton genoemd.

Waarom badmintonnen

Het grote voordeel aan badminton, is dat je het bijna overal kunt doen. Het is een intensieve sport, waardoor het ook bijdraagt aan je dagelijkse beweging. Zo is een potje badminton net zo zwaar als een half uur hardlopen. Zo kun je het buiten doen, maar natuurlijk ook binnen. Het voordeel van binnen, is dat je geen last hebt van de wind. Zo kun je met z’n tweeën spelen, maar ook met z’n vieren. Het handige is, is dat je dus ook prima kunt carpoolen wanneer je besluit een zaal af te huren. Huur je een zaal in Nederland, dan hoef je nergens rekening mee houden, maar ga je naar bijvoorbeeld Duitsland of België, dan is het in Duitsland verplicht in de winter om winterbanden op je auto te hebben.

Op de camping

Ga je op vakantie, dan zijn er een aantal zaken waaraan je moet denken. Allereerst natuurlijk je auto verzekeren voor als je eventueel pech onderweg krijgt. Als tweede is het handig om je eigen badminton set mee te nemen. Het enige wat je nodig hebt, is een set rackets, shuttles en een net. Dit net kun je vaak eenvoudig tussen twee bomen spannen, zodat je gemakkelijk en snel je eigen badmintonveld op de camping kunt creëren. Je zult al snel merken dat wanneer je lekker bezig bent er steeds meer gegadigden komen die wel even een potje willen spelen. Juist dit maakt het ook zo’n ontzettende leuke sport. Het is toegankelijk voor jong en oud en je kunt het bijna overal doen. Dus ga jij binnenkort op vakantie naar de camping? Vergeet dan niet om je badmintonset mee te nemen, zodat je iedere dag even lekker een fanatiek potje kunt spelen. Heb je nu geen set in huis, dan kun je er vaak ook op vakantie wel eentje kopen. Let hierbij wel op dat je de juiste shuttles haalt, die niet te licht zijn. Helemaal niet wanneer het waait, dan waait je shuttle natuurlijk alle kanten op.Lees verder op:
https://badmintonline.nl/nieuws/2022/09/zo-speel-jij-een-onbezorgd-potje-badminton

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen