Zijn je voeten ‘zomer klaar’?


De zomer komt eraan. Tijd van de rokjes, korte broeken, blote benen en zichtbare tenen. De zomer betekent de tijd van de sandalen, en dus voeten die anderen kunnen zien. Dat houdt dus in dat de tenen en voeten er verzorgd uitzien. Pas wanneer de zomer aanbreekt, wordt er aandacht besteed aan de voeten. Mensen gaan dan pas beseffen dat de voeten te onverzorgd zijn om ermee in sandaaltjes te lopen. Een regelmatige behandeling voorkomt onverzorgde voeten. We moeten de voeten voorbereiden op de zomer. Gelukkig kunnen diverse handelingen ervoor zorgen dat de voeten weer verzorgd en mooi uitzien. Volg de tips om het gewenste resultaat te bereiken.

Bescherm je voeten
Het is heel gewoon om in openbare zwembaden met je blote voeten te lopen. Men is echter er niet van bewust dat dit de grootste manier is om voetschimmels te krijgen. Om dit te vermijden is het raadzaam om op badslippers te lopen in dit soort ruimtes.

Gescheurde hielen
Gescheurde hielen zijn niet alleen pijnlijk, ze zien er bovendien niet mooi uit. Onverzorgde voeten en sandalen kunnen niet samen gaan. Bedenk eens in wat voor een onplezierig gezicht het is. De gescheurde hielen kan je behandelen door met een puimsteen de hielen te schuren. Vergeet hierbij niet de voetzolen. Maak circulerende bewegingen met de puimsteen. Op deze wijze zullen de dode cellen verdwijnen. Wanneer je klaar bent, smeer je hielen en voetzolen dan in met vaseline en trek dan je sokken aan. Laat dit enkele uren inwerken. De hielen zullen zachter worden en de gescheurde hielen zijn omgetoverd in gave hielen. Ze zullen zacht en heerlijk aanvoelen.

Schenk aandacht
De nagelriemen van de tenen worden vaak vergeten. De nagelriemen van de vingers zijn goed zichtbaar voor anderen. Wanneer je sandalen gaat aandoen, zullen de nagelriemen van de tenen ook zichtbaar zijn voor anderen. Om de nagelriem van de tenen te verzachten kan gebruik worden gemaakt van nagelriem olie. Breng de olie op de nagelriemen en masseer het voorzichtig. Na deze verwennerij zijn de nagels klaar om te werken aan de nagelriemen. Druk met een bokkenpootje de nagelriemen naar achteren.

Voetenbadje
Niets is heerlijk voor de voeten na een vermoeide dag als een voetenbadje. Zorg voor warm water in een teil of emmer. Voeg hieraan voetbadzout of voetbadbruistabletten. Baad je voeten ongeveer tien minuten. Baad de voeten daarna in koud water. Een bijkomend voordeel van het voetenbadje is dat de bloeddoorstroming wordt gestimuleerd.

Droge hielen en open schoenen of sandaaltjes kunnen echt niet samen. Niets lijkt slechter dan droge voeten in zo n geval. Al die droge hielen schreeuwen dat ze geen aandacht hebben gekregen. Ze maken een onverzorgd indruk. Dat geldt voor de voeten van zowel mannen als vrouwen. De vrouw vindt het ook geen prettig gezicht om naar onverzorgde voeten van een man te kijken. Omgekeerd geldt hetzelfde. Voetverzorging is dus niet iets voor alleen de vrouwen. De hedendaagse man schenkt ook aandacht aan zijn voeten, net als de moderne vrouw. In feite zouden we heel het jaar door aandacht voeten besteden aan onze voeten en niet wanneer ze in zicht komt voor anderen. Verzorgde voeten zijn charmant. Geniet heel het jaar door van deze aantrekkelijke voeten door er iedere week een half uur aandacht aan te besteden.

Alisha

Reacties
 1. Reply
  Gast
  mei 15, 2006 om 6:53 pm

  :sigh :zzz :upset :eek :roll ๐Ÿ™‚ :grin ๐Ÿ˜‰ 8) :p ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ™ :cry ๐Ÿ˜•

 2. Reply
  Gast
  april 28, 2007 om 11:55 pm

  nice

 3. Reply
  Gast
  april 30, 2007 om 7:42 pm

  :sigh :zzz :upset ๐Ÿ™‚ :grin :zzz ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ 8) 8) 8) 8) :zzz :zzz :zzz :zzz :sigh :sigh

 4. Reply
  pina gola
  mei 6, 2008 om 4:03 pm

  ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€ ;D >:( ๐Ÿ™ ๐Ÿ˜ฎ 8) ๐Ÿ˜› :-\ :-* :'(

 5. Reply
  namens ezelwezel festijn
  mei 6, 2008 om 4:04 pm

  ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€ ;D ;D >:( >:( ๐Ÿ™ ๐Ÿ˜ฎ 8) ๐Ÿ˜› :-\ :-* :'( ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€ ;D >:( ๐Ÿ™ ๐Ÿ˜ฎ 8) ๐Ÿ˜› :-\ :-* :'(

 6. Reply
  deedee
  mei 14, 2008 om 9:45 pm

  wat n domme comments ? :S

 7. Reply
  Jahh Moedah
  juni 28, 2010 om 5:09 pm

  Summer is Magic. 8)

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen