Wraak


Als ik je voor mijn auto krijg, rij ik je zo plat als een pannekoek…….

Soms gebeuren er dingen in je leven die je zò diep kwetsen dat je wilt dat de ander zich ook rot voelt. Als het kan een beetje erger nog zodat degene boet voor wat hij/zij deed. Je wilt WRAAK….want wraak is zoet.

Wraak is een uiting van je gevoel bv. woede, gekwetst zijn of intens verdriet. De één gilt het uit en is het kwijt, een ander sluit zich een week op en voelt zich er na beter. Soms is het niet genoeg, dan ben je uit op vergelding, een troost voor het onrecht dat je is aangedaan. Het is een verwerkingsproces dat zorgt dat je weer verder kunt, en je eigenwaarde weer stijgt. Wraak- gevoelens zorgen dat je niet instort van verdriet, machteloosheidsgevoel zakt en vernedering draagbaar maakt. Er zijn verschillende soorten wraak, grote WRAAK en kleine wraakjes. Wat voorbeeldjes zijn: je vorige werkgever, die je onverwachts ontsloeg, zwartmaken met roddels en bedrijfsgegevens verklappen. Je vriend die bloemen zou meenemen onderweg van z’n werk naar huis voor de gastvrouw waar jullie die avond gaan eten en jij tegen haar zegt: "Sorry dat we met lege handen komen maar HIJ zou bloemen halen". Als je ex een verhouding heeft met je vriendin en jij op het ‘moment suprème’ binnenkomt omdat je ziek van je werk naar huis ging, dan komt er een soort van oergevoel naar boven die schreeuwt: oog om oog, tand om tand. Dan gaat er een knopje om in je bovenkamer die je grijzecellenmassa aan het werk zet om een wraakactie te verzinnen en vriendin en JOUW vriend (hoe durven ze trouwens !) zo raakt dat je het beeld van haar en hem samen in een dierlijke houding op JULLIE bed wat vertroebelt.

Vrouwen zijn goed in wraakacties, ze roddelen en pesten zo dat je als tegenpartij het liefst de hoogste flat opzoekt en eraf wilt jumpen,dit alles om maar van het getreiter af te zijn. Mannen reageren bot of negeren je (wat ik HOOGST irritant vind, scheld tegen me, sla de deuren hard dicht, maar ga me niet negeren, dat doet me freaken)voor hen ben je niets meer dan lucht, kijken straal langs je heen. Soms neemt wraak ernstige vormen aan, bv. met eerwraak. Het kost in NL jaarlijks ong. 20 vrouwen het leven. Bloedwraak is net zoiets afschuwelijks. Hierover gaan we het maar niet hebben oke, het verpest mijn dag teveel.

Voor de lol even wat wraaktips: spoel de verzameling buitenlands bier van je overspelige vriendje door de wastafel en je voelt je een stuk minder verdrietig. Is je vrouw te lief geweest voor haar collega, zet dan op de muur van het bedrijf waar ze samen werken: Asha en Johan doen HET samen op de bureau van de directeur als iedereen naar huis is. Reken maar dat die 2 zich niet op hun gemak voelen als ze binnenkomen:P Of plaats foto + telefoonnummer van de bedrieger op een site voor homosexuelen, reken maar dat het opnemen van je telefoon niet leuk meer is. Een champignonsausje, dat ‘maar’ een half jaar over de houdbaarheidsdatum is, en die serveren over het eten van bedrieger, geeft op z’n minst 2 dagen anale lekkage;) (aaaaahzo zielig :P) Vaak is het fantaseren en bedenken van een wraakactie al genoeg om je beter te voelen. In gedachten zie je het gezicht al voor je als je vriendin al haar dure lingerie kapotgeknipt in de la vindt zodat ze met blote bips in haar jeans moet springen om nieuwe te gaan kopen. Eigen schuld, had ze maar niet de geleende suiker van de buurman z’n buik moeten likken i.p.v. het kopje suiker gewoon te gaan lenen, net als ieder ander.

Genoeg over wraak, ik ben erover uitgetypt, wil nu graag jullie wraakgevoelens lezen, hoe je wraak zou nemen of genomen hebt en waarom. Hoe de persoon erop reageerde enzo. Wie weet komt het me ooit van pas ….

Groetjes, Chanoa

Ps: dit stukje is fictief geschreven, dus wees niet bang…ik ga je niet stalken als je me kwetst, ik ga je alleen midden in de drukke winkelstraat achterna met m’n supersoaker (= een zeer groot waterpistool) die ik vol doe met onverdunde RODE ranja en *splashhhh* ….. hihihi

Reacties
 1. Reply
  Gast
  mei 22, 2005 om 8:14 pm

  :eek

 2. Reply
  Gast
  november 13, 2005 om 10:15 pm

  ik ben zelf ook een meid k weet soms wel hoe erg wraak is maar bij elk mens ligt het anders of het nu een man is of een vrouw 🙂

 3. Reply
  Gast
  november 13, 2005 om 10:18 pm

  het ligt ook aan je karakter. hoe je bent ensjow 🙂

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen