Wijzigt Force India de naam toch niet in Force One?


Force India gaat de naam naar alle waarschijnlijkheid toch niet veranderen in Force One. Het Formule 1-team uit Silverstone bekijkt nu andere opties.

Force India speelt al geruime tijd met het idee om de teamnaam te veranderen. De nummer vier uit het constructeurskampioenschap wil een meer internationaal imago en is daarom van plan om de verwijzing naar India te schrappen. In eerste instantie werd gekozen voor Force One en het team liet deze merknaam zelfs al registreren.

De nieuwe F1-eigenaar Liberty Media vindt de naam echter te veel lijken op de merknaam ‘Formula One’, zeker wanneer het wordt afgekort. De teamleiding heeft laten weten dat Force One nog niet officieel is afgekeurd door de Formule 1-bazen, maar bevestigt nieuwe opties te bekijken. “Het wordt lastig om door te gaan als Force One”, zei waarnemend teambaas Bob Fernley in gesprek met Motorsport.com. “We hebben, zoals altijd, geprobeerd dit zo veel mogelijk in samenspraak met iedereen te doen. We werken uit beleefdheid samen met de F1. Je wilt namelijk de weg met de minste weerstand kiezen. Het plan is niet volledig van tafel maar je wilt gewoon een open deur kiezen, niet een deur met veel weerstand. We werken samen met Liberty en de FIA om er zeker van te zijn dat we op een constructieve manier tot overeenstemming komen. Force One is niet de enige optie. We kijken momenteel naar andere mogelijkheden. Er is goed over nagedacht want deze naam moet tot in het oneindige onthouden worden.”

Fernley benadrukte dat ‘Force’ in elk geval in de nieuwe naam terug zal komen: “We zijn er niet aan gebonden maar het is logisch om het te blijven gebruiken. Dat is een belangrijk onderdeel van de naam. De aandeelhouders nemen uiteindelijk de beslissing, wij kunnen enkel adviseren.”

De uiteindelijke naam moet goedgekeurd worden door de F1 Commission. De officiele deelnemerslijst zal in januari gepresenteerd worden.

Met medewerking van F1-verslaggever Adam CooperBron

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen