Wat is Mehndi?


Body & BeautyMehndi is een oude vorm van body art die al duizenden jaren oud is en voornamelijk uitgeoefend wordt in het Midden Oosten, India en sommige delen in Afrika. De meesten denken dat het aanbrengen van Mehndi alleen door vrouwen gedaan kan worden, maar ook mannen kunnen dit doen.

Mehndi is de kunst om ontwerpen op de huid aan te brengen met henna poeder opgelost in water en deze oplossing vervolgens op verschillende lichaamsdelen aan te brengen. De favoriete plekken om henna aan te brengen zijn de handen en voeten.

Henna werd eerst gebruikt met de bedoeling om het lichaam af te koelen. Een stip werd aangebracht in de palmen van de handen en hielp mee met het afkoelen van het lichaam.
Nadat men uitgekeken raakte op de stip begon men lijnen en figuren aan te brengen. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat tot op de dag van vandaag zulke mooie ontwerpen gemaakt worden.

In verschillende culturen wordt Mehndi in verschillende stijlen aangebracht. Fijne lijnen en ontwerpen worden in Pakistaan en India toegepast. In Marokko worden meer geometrische ontwerpen aangebracht. In verschillende delen van Afrika worden dikke geometrische vormen en patronen aangebracht. 

Mehndi patronen worden aangebracht met een plastic tube, flesje, tandenstoker en met andere creatieve tools die de ontwerper kan gebruiken om zijn designs tot een succes te maken.

Reacties
 1. Reply
  Gast
  maart 22, 2007 om 1:19 pm
  www.fashionbazaar.nl

  Ze hebben ook mehndhi te koop op deze website, kijk even bij producten > diverse > mehndi… verder ook leuke andere (indiase) sieraden, voor een hele lage prijs.

 2. Reply
  Gast
  april 26, 2007 om 12:09 am
  hallo

  hou are you ? 🙂 i m fine e-mail adressp_o_o_o@hotmail.com

 3. Reply
  PRISJE
  april 21, 2009 om 2:35 am

  HOW ARE YOU?

 4. Reply
  h
  april 29, 2010 om 11:32 am

  :D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen