Wall Street hoger gesloten – Beurs.nl


Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen liepen maandag richting het einde van de handelsdag wat op. De Dow Jones-index won 0,5 procent op 32.953,46 punten, de S&P 500 steeg 0,7 procent tot 3.968,94 punten en techbeurs Nasdaq schreef 1,1 procent bij op 13.082,54 punten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets merkte op dat de Dow Jones aanvankelijk een stapje terug deed van de recordstand op vrijdag, mede vanwege het ontbreken van richtinggevend nieuws. “Het lijkt erop dat de stieren op adem willen komen, na de solide winsten van vorige week”, aldus de analist.

Desondanks kropen de Amerikaanse beurzen langzaam omhoog, waardoor er voor de Dow Jones uiteindelijk opnieuw een recordstand op de borden stond. Onder meer koerswinsten van McDonald’s en Walgreens Boots van circa 3,5 procent hielpen de Dow Jones omhoog. 

Madden wees nog op cijfers over de Empire State index. Die bleek in maart gestegen naar het hoogste niveau sinds vorige zomer. Volgens Madden was er sprake van het hoogste groeitempo in bijna twee jaar. “De cijfers bevestigen dat de Amerikaanse economie herstelt [van de coronacrisis]”, aldus Madden.
 
Woensdag is er een rentebesluit van de Federal Reserve, “en daar is het wachten op”, aldus analist Stephen Innes van Axi.

“Wijzigingen worden niet verwacht, maar beleggers zijn wel benieuwd naar commentaar over de relatief hoge obligatierentes”, aldus Madden van CMC.

De euro/dollar handelde op 1,1932. De olieprijs is maandag opnieuw gedaald, nadat de Brent-prijzen vorige week al niet stand hielden boven de 70 dollar, ondanks een sterke vraag uit China. Op een settlement van 65,39 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,3 procent goedkoper. Vorige week verloor de WTI-olieprijs al 0,7 procent.

Macrocijfers, vooral die voor de industriële productie, bieden steun, meent Innes, en cijfers van de Amerikaanse vliegvelden laten hun beste cijfers zien sinds het uitbreken van de coronacrisis.

Bedrijfsnieuws

Roche neemt GenMark Diagnostics over voor 1,8 miljard dollar, ofwel 24,05 dollar per aandeel. Het Amerikaanse aandeel sloot krap 30 procent hoger, nipt onder de 24 dollar.

Alibaba zou wellicht afstand moeten van zijn mediabezittingen. Dit schreef The Wall Street Journal maandag op basis van bronnen. Het bedrijf van ondernemer Jack Ma heeft belangen in onder meer de South China Morning Post en Weibo. Beijing zou liever zien dat de e-commercegigant afscheid neemt van ten minste een deel van zijn mediabelangen. Vorige week meldde de Wall Street Journal al dat Alibaba mogelijk een fikse boete tegemoet kan zien in China vanwege het schenden van mededingingsregels. Verder stapte de topman van dochter Ant Group op. Onder druk van de Chinese autoriteiten ging de beursgang van Ant Group vorig jaar niet door. Alibaba sloot circa twee procent lager.

Merck en Gilead Sciences slaan de handen ineen om samen behandelingsvormen tegen HIV te ontwikkelen. Beide aandelen sloten ruim twee procent hoger.

NXP Semiconductors krijgt een plekje in de S&P 500. Dit maakte S&P Dow Jones Indices vrijdagavond laat bekend. De Eindhovense chipfabrikant had al een notering aan de Nasdaq en vervangt Flowserve, die naar de S&P MidCap 400 gaat. Het aandeel van NXP won bijna negen procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Lees verder op:
https://www.beurs.nl/nieuws/buitenland/657609/Wall-Street-hoger-gesloten/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen