Vidya Balan als Mother India


In een tijd waar remakes van eens populaire films een deel uitmaken van onze filmlijst is een remake van, met een Oscar genomineerde, Mother India onmogelijk volgens actrice Vidya Balan. En als iemand dit ooit zou wagen zou zij hier absoluut niet aan mee willen werken.

Als eerbetoon aan 100 jaar Indiase Cinema heeft de Bollywood filmblad CineBlitz Vidya Balan als Nargis uit de 1957 kaskraker Mother India op de kaft met natuurlijk een bijpassende interview in de blad. De actrice die haar debuut maakte in de filmwereld met de remake van Parineeta zegt dat ze niet zou meewerken aan een Mother India remake als die ooit zou komen. “Ik denk niet dat iemand zelfs zou durven om te beginnen aan een Mother India remake. Als het ooit zover zou komen zal ik geen slecht woord zeggen over dat persoon, maar ik zal absoluut niet willen meewerken aan zo een project.” aldus Vidya Balan.

Mother India staat bekend voor de power performance van Nargis Dutt als moeder die haar eigen zoon neerschiet omdat hij aan de verkeerde kant staat van de wet. De zoon werd gespeeld door Sunil Dutt waarmee de actrice na de film is getrouwd. Een van de duurste projecten van zijn tijd, werd er ook gezegd dat Mother India een remake zou zijn van de film Aurat uit 1940. Het was ook de eerste film die door India werd ingediend voor de Oscars voor Beste Buitenlandse Film in 1958.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen