Verliefd via het net


Veel mensen vragen zich weleens af of internet liefde’s nou werken? Vaak hoor je negatieve dingen. Internet liefdes werken niet, mensen van het net zijn niet te vetrouwen. Waarom denkt men zo over internet liefdes? Kan internet liefde niet tot iets moois bloeien?

4 jaar geleden kwam ik aanraking met de chatbox. Ik was toen maar net 18 jaar geworden. Net in de bloei van mijn leven. Na vele Nederlandse chatkanalen te hebben bezocht, kwam ik toevallig terecht bij chatkanaal waar alleen maar Hindoestanen chatten. Ik ontmoette daar een meisje dat zich "Nastybabe" noemde.
Vanzelfsprekend trok die naam mij heel erg aan. In de eerste instantie was ik uit op seks. Maar ik leerde Nastybabe steeds beter te kennen. Als ik op school was, dacht ik aan haar. Wat zou ze nu doen? Ik miste haar.

Na 4 maanden chatten gaf ze mij haar telefoonnummer. Ik belde haar op. Het leek alsof ik haar al jaren kende.
Na een tijdje besloten we dan ook om met elkaar af te spreken. Ik stond op centraal station, opeens zag ik een beeldschoon meisje verschijnen. "Zou zij het zij?" vroeg ik mij af? Helaas zij was het niet.

Iemand tikte op mijn rug. "Rewien?" vroeg ze. "Ben jij Rewien?"
Heel voorzichtig zei ik: "Ja." Dit was niet het meisje dat ik in mijn hoofd had. Dit was niet dat slanke meisje, die zij vertelde dat ze dat was. Dit meisje was alles behalve slank. Ik heb haar daarna nooit meer gezien of gesproken.

Misschien ben ik een grote klootzak geweest. Maar ik ben personen gaan idealiseren door de chat. Mensen doen zich altijd anders voor dan ze zijn. Waarom eigenlijk? Be yourself zou ik zeggen. Waarom moet je zeggen dat je slank bent, terwijl je een tientonner bent?
Ik wil niet zeggen dat ik de knapste ben, maar ik kan meisjes krijgen. En ik weet ook wat voor meisjes.

Nee, meisjes van de chat, daar heb ik het wel mee gehad. Internet liefde’s werken wat mij betreft niet. Het is een plek voor wanhopige mensen.

Rewien

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen