Vakantieliefde 1


Wintersport, Salou, Rimini, you name it, I’ve been there. Toch is er 1 vakantie die ik me leven lang niet zal het vergeten. Het begon allemaal in de zomer van 2000. Het zou de eerste keer zijn dat ik met vrienden alleen op vakantie zou gaan. Met z’n zessen zouden we 2 weken in het paradijs dat Salou heet bivakkeren. We hadden onze achterban nog niet achtergelaten of de eerste biertjes werden soldaat gemaakt. Een busreis van ruim 20 uur, toen de film was afgelopen, de lichten waren gedimd, kwam me discman uit de tas. Ik zette wat rustige muziek op en probeerde te slapen, het zou een lange nacht worden. In Salou werden we ergens op een verkeersplein gedropt, ons hotel moesten we zelf maar zoeken. Eenmaal aangekomen (9 uur ‘s ochtends) bleek dat we pas om 14.00 uur onze kamer in mochten. Lekkere timing dus. Na de nodige formaliteiten; inchecken, kluisje huren, tas uitpakken en de wake up douche, besloten we naar het strand te gaan. Moppies here we come. Toen een vriend vroeg hoeveel rubbers ik had meegenomen, antwoordde ik:’Ja, die ik koop ik hier wel joh’’. ‘Die zijn niet te vertrouwen, gast’ zei hij. ‘ Het enige wat jij aan de haak slaat is een broodje tonijn, dus geef me de jouwe maar.’’ antwoordde ik. De vakantie was officieel begonnen.

Het propper systeem was totaal onbekend voor ons, maar we wisten er wel raad mee. Toen we genoeg flyers hadden verzameld en het T-shirt (die krijg je gratis als je een keer binnen bent geweest) van de Discotheka aanhadden, sloegen we onze slag. Na zorgvuldig rondgekeken te hebben (er liepen geen proppers van dezelfde discotheek op de boulevard) spraken we, uiteraard alleen meisjes aan. Ik had het gevoel dat wij meer mensen die tent binnenkregen, dan menig propper ook, maar dat kan ook een illusie zijn geweest.

Toen het op een avond weer laat was geworden, besloten een vriend en ik (de enige die waren overgebleven) een ochtendduik te maken. Hij trok zijn T-shirt uit en rende het water tegemoet (na een paar keer gestruikeld te zijn). Ik, het meer zorgvuldige type, trok me schoenen, sokken etc. uit en rende hem in naam van de Wodka Jus achteraan (ik kan me niet herinneren of ik ook struikelde). Hoewel er aan de boulevard mensen waren die ons toejuichten, voelde ik me als een vis op het droge. Net toen ik naar me kleren liep om een sms’je te sturen, vroeg ik me af hoe hij dat had gedaan. ‘Jelle waar is je mobiel?’ riep ik. Al shit roepend rende hij me achterna…;.

De volgende nacht was het weer zover. Me beste vriend, die over het zwemmen had gehoord, wilde ook. Het was vroeg, slechts 05.00, dus na een frisse duik, haar goed doen, zouden we weer terug naar disco gaan (die sluiten om 06.00). Daar zouden de dames ons wel verwarmen, althans dat was het plan. Ook hij rende als een dolle dwaas de zee in. Ik (nog steeds het zorgvuldige type) liep naar een rij strandstoelen en begon me uit te kleden (als je niet meer nuchter bent, maakt het niet veel uit of je met of zonder kleren het water tegemoet rent). Toen ik in de verte een jeep-achtige vehikel zag naderen, riep ik me vriend. Te dronken om na te denken, ging hij kopje onder.

Toen de skotoe op onze hoogte was gekomen (en ik half nanga verschuilt achter de strandstoelen me lach niet kon inhouden) stopte deze of gene. Ik weet niet meer of ze zagen dat hij naakt was, of dat ze in een goede bui waren, maar ze reden door. Het lot was ons gunstig gezind. Zo ging het nagenoeg de hele vakantie. Afdingen op zonnebrillen, voor het uitgaan nog ergens een paar rozen scoren. Totdat het een keer mis dreigde te gaan…;..

Devavratha

Binnenkort deel 2

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen