Uitbraak in verpleeghuis Oud-Beijerland • Grootste Britse coronastijging sinds mei


Tot 10.00 uur vanochtend zijn er 925 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat is het hoogste aantal sinds 19 april, het hoogtepunt van de crisis, toen er 1066 positieve testen waren. Vorige week werden er gemiddeld 514 besmettingen per dag gemeld.

De stijging van het aantal positieven is al een aantal dagen te zien. Mogelijk heeft het te maken met de sterke stijging van het aantal testen. Het RIVM is dat aan het bekijken en komt dinsdag met de analyse in de wekelijkse rapportage.

De meeste positieve testen worden nog altijd gemeld in de grote steden. In Amsterdam gaat het vandaag om 132 gevallen, in Den Haag om 115 en in Rotterdam om 78. Omgerekend naar het aantal inwoners waren de afgelopen drie dagen de meeste besmettingen in Delft (5,8 per 10.000 inwoners), Ouder-Amstel (5,7) en Blaricum (5,2), onmiddellijk gevolgd door Den Haag met 4,8.

Doden en ziekenhuisopnames

De GGD’s hebben vandaag 5 nieuwe ziekenhuisopnames en 2 doden gemeld aan het RIVM. Vorige week ging het om gemiddeld 8 nieuwe ziekenhuisopnames en 3 doden per dag.

Door achterstanden bij de GGD worden doden en ziekenhuisopnames niet altijd direct doorgegeven. De meeste opnames en overlijdens waren dan ook niet vandaag, maar zijn nu pas gemeld bij het RIVM.

Er lagen gisteren 138 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 33 op de IC. Begin april, op het hoogtepunt van de crisis, lagen er zo’n 4000 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 1400 op de intensive care.Lees verder op:
https://nos.nl/liveblog/2346981-uitbraak-in-verpleeghuis-oud-beijerland-grootste-britse-coronastijging-sinds-mei.html

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen