Tjap Tjoy met Tempeh


Tjap TjoyBereiding:
Snij de tempeh in plakken van ongeveer 1 cm dik en bak deze bruin in olijfolie. Regelmatig keren zodat het niet aanbrand. Als de plakken bruin zijn afblussen met wat sojasaus en water. Haal de plakken dan uit de pan.

Doe de in fijne reepjes gesneden witte kool, samen met de in schijfjes gesneden wortel, in de pan en voeg na ca. 5 minuten de gesneden prei toe en laat deze ook nog zo’n 5 min meebakken. Snij inmiddels de tempeh-plakken in kleine brokjes. Voeg de tomatenpuree toe, sojasaus, sambal, de ananasstukjes en de of suiker. Laat dit even doorsudderen en bind het geheel met wat maizena tot er een gladde saus ontstaat. Verdun eventueel met wat ananassap. Voeg dan de tempeh-brokjes toe en laat het geheel nog 10 minuten heel zachtjes doorpruttelen. Serveer met witte rijst.

Benodigdheden:

  • halve kleine witte kool
  • 500 gr prei
  • 200 gr tempeh
  • 2 winterpeen
  • 4 eetlepels tomaten puree
  • maizena
  • 3 el shoyu sojasaus
  • sambal
  • 2 el rietsuiker
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 1 ui
  • eventueel bamboescheuten
  • olijfolie
Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen