Tientallen scholieren omgekomen bij busongeluk India | NU


Over het dodental bestaat nog onduidelijkheid, omdat de reddingsoperatie nog in volle gang is. Indiase media berichten over 27 tot 30 doden. Het zou vooral gaan om kinderen tussen de 5 en 14 jaar oud.

Omwonenden zouden na het ongeval als eersten te hulp zijn gesneld. Zij droegen lichamen en overlevenden weg, zeggen functionarissen tegen de krant The Times of India.

”Ik hoorde een harde knal en rende naar buiten. Daar zag ik een bus omlaag vallen”, zei een getuige. Een hoge politiefunctionaris zei dat het voertuig is verpletterd door de klap. ”We moesten de bus opensnijden om slachtoffers en overlevenden naar buiten te kunnen trekken.”

Ontsnapt

Een tienjarige jongen overleefde de crash doordat hij uit het voertuig werd geslingerd, bericht de krant Hindustan Times. ”Ik hoorde een harde knal en de bus begon van de heuvel af te rollen. Toen brak het raam bij mijn stoel en een meisje en ik vielen naar buiten”, zei de jongen. Hij belandde na de crash in een ziekenhuis in Nurpur.

Buiten dat ziekenhuis verzamelden zich nabestaanden van slachtoffers. In totaal zouden elf jonge slachtoffers levend uit het voertuig zijn gehaald. De buschauffeur en twee docenten kwamen om het leven.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!


Bron:
https://www.nu.nl/buitenland/5214191/tientallen-doden-bij-busongeluk-india.html

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen