Ticket to India, pitstop in the Orient.


Yalla, we gaan met z’n allen op reis! Fasten your seatbelts please! Met een “ticket to India, pitstop in the Orient” zult u samen met reiziger Asjwan en ongeveer 30 dansers binnen twee uur een indrukwekkende rondreis maken door het kleurrijke en devotionele India en de mysterieuze en magische Orient.

Deze rondreis zal zich niet alleen beperken tot het reizen door verschillende landen, maar ook door de tijd. U ziet pure danstechniek en expressie volgens de traditie.

Tevens komen vernieuwende, moderne elementen aan bod, waarin tijd, culturen en dromen kunnen versmelten. Het ritme van de muziek en de uitbundigheid van de dans creeren een sfeer van magie en romantiek, waarbij u door de hallucinogene visioenen van Asjwan, die aan de waterpijp is geraakt, deelgenoot wordt van een surrealistische ervaring. We hope you enjoy your flight! Te zien zijn o.a. de virtuositeit van de Zuid Indiase klassieke tempeldans, de “Bharata Natyam” en de dynamische, traditionele Egyptische “Raqs Sharki”, de Bhangra uit Punjab, Stokkendans uit Gujarat, Saidi uit Opper-Egypte, Faraonische trommelsolo’s, Haremdansen en de Shamadan bruiloftsdans met kaarsen en de Samaai uit het Arabisch/Andalusisch gebied.

Tanoura- derwisjdans. Daarna duikt men even in de oosterse hedendaagse hippe scene van MTV hits, Ori?ntaalse Arab mixen tot Asian underground. Tot slot gaat men naar Bollywood, waar deze non-stop dansrevue beeindigd wordt met een sprankelende filmdans.

Organisator: Stichting Vaidik Sabha Nieuwegein (Hindoestaanse sociaal-culturele stichting)
Uitgevoerd door Dansschool Seynu Radha
Datum: zondag 24 september 2006, aanvang 14.00 uur in Theater de Kom, Passage 100 Nieuwegein.

Reacties
 1. Reply
  kjh
  februari 12, 2008 om 2:37 pm

  😀 😀 😀 😀 😀

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen