Surinaamse eieren koek


Ingrediënten:

  • 10 eieren
  • 10 eet lepels zelf rijzend meel
  • 10 eetlepels suiker
  • 2 pakken vanillesuiker
  • 10 eetlepels boter (ca 200 gram, margarine boter)
  • 1 eetlepel vanille essence

Bereiding:

Je moet de over voorverwarmen op ca 200 graden Celsius. Smeer daarna de ovenschaal in met boter.
Warm de 10 eetlepels boter op,zodat het vloeibaar is,dat is nodig om klontering tegen te gaan in het mengsel. Giet daarna de 10 eieren in een kom, 10 eetlepels suiker, 2 pakken vanillesuiker en de vanille essence. Mix deze luchtig tot dat het witschuimig is. Voeg daarna 10 eetlepels zelfreizend meel erin en vervolgens mix je deze goed.
Als het goed gemengd is, giet je deze in de ovenschaal. En dan strooi je de 10 eetlepels gesmolten boter over het deeg. Zet de ovenschaal direct in de oven en laat het ca 30min bakken (let op tijdens het bakken mag de oven niet geopend worden). Na ca 30minuten als het gebakken is, haal je de ovenschaal eruit en laat deze ca 30 min afkoelen.
Na het af koelen kan je als extra smaakje suiker muisjes erover heen strooien.

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen