Su­ri­naam­se pas­tei


Ingrediënten

4 personen
400 g kruimige aardappelen
300 g kipfilet
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
2 tl kerriepoeder
2 bouillontabletten
200 g tuinerwten (diepvries, pak à 450 g)
1 blik super croissantdeeg (blik à 6 stuks)

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Kook 3 min. in water met zout.
Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de kip, bouillonblokjes en kerriepoeder toe en bak 3 min. Voeg de tuinerwten en aardappel toe. Schep om en neem van het vuur.

Halveer het deeg in de breedte. Rol met de deegroller uit tot 2 ronde lappen van 28 cm. Vet de schaal in. Bekleed de schaal met 1 lap deeg. Verdeel de vulling erover. Dek af met de andere lap. Druk de randen aan met een vork. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Maak met een mes inkepingen in het deeg zodat de vulling minder vochtig en het deeg knapperig wordt. Bak ca. 25 min. in de oven.

 

Combinatietip:
Lekker met sambalboontjes.

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen