Su­ri­naam­se kip-ker­rie


Ingrediënten

8 personen
75 g boter
8 kippenpoten
2 uien
2 tenen knoflook
6 tomaten
3 el milde kerriepoeder
1 tl suiker
1 kruidnagel
500 ml kippenbouillon van tablet
Zet deze ingrediënten op mijn lijst

Bereiden
stap voor stap koken print
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaten. Fruit in hetzelfde bakvet de ui en knoflook. Schep de tomaten, het kerriepoeder, de suiker en kruidnagel erdoor. Bak al omscheppend tot het lekker gaat ruiken.
Leg de kip in een braadslee en schenk de bouillon erbij. Bak 40- 50 min. in de oven. Schep regelmatig om. Bewaar de overgebleven kip-kerrie afgedekt in de koelkast.

Bewaartip:
Dag 2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwarm de overgebleven kip-kerrie ca. 20 min. in de braadslee in de oven. Bereid 300 g couscous (pak 500 g) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak 1 courgette (in blokjes gesneden) al omscheppend in 6 min. beetgaar. Roer de couscous los met een vork. Schep de courgette erdoor en bestrooi met ½ bakje koriander (à 15 g). Serveer met de kip-kerrie.

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen