Su­ri­naam­se kip­pen­bout­jes


Ingrediënten

1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
½ theelepel gemberpoeder (djahé)
¼ theelepel zwarte peper (gemalen)
4 kippenbouten
2 eetlepels olie
1½ kg kruimige aardappels
600 g sperziebonen (schoongemaakt)
2 uien (gesnipperd)

Bereiden

Meng de koriander, de kurkuma, de komijn, de gember en de zwarte peper. Dep de kippenbouten droog en wrijf ze in met het kerriemengsel. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en bak de bouten aan beide kanten goudbruin. Schenk 100 ml water in de pan en stoof de kippenbouten met de deksel schuin op de pan in 45-50 minuten op matig vuur gaar. Kook de aardappelen met zout 15 minuten en giet ze af. Kook de sperziebonen met zout in 6-8 minuten knapperig gaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water. Neem de bouten uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Fruit de ui in het braadvet. Schep de sperziebonen erdoor en warm ze 1 minuut mee. Verdeel de bonen over 4 borden en leg er de kippenbouten bij. Serveer met de aardappelen.

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen