Stoombehandeling


De meeste pure vorm om je huid te reinigen kost niets! Celebrities over de hele wereld spenderen honderden zo niet duizenden dollars in bekende schoonheidssalons voor de meest pure vorm van huidreiniging: stomend heet water.

Water is goed voor de mens, dat is algemeen bekend. Wat velen van ons helaas niet weten, is dat de hete damp die van ditzelfde water afkomt een enorme weldaad voor je huid is die zijn weerga niet kent! Dit uit zich in een simpele behandeling waar je jouw huid één a twee keer per week op kunt trakteren en het kost je nagenoeg niets! Nieuwsgierig geworden? Lees over het fenomeen: Stomen.

Wat is stomen en hoe werkt het precies?
Als we het over stomen hebben, denken we misschien aan een gezonde manier om voedsel te bereiden of stoomapparaten die tegenwoordig je huis of badkamer reinigen. Maar wat is stomen van de huid precies?

Wanneer de huid in aanraking komt met stoom (de hete damp die van water afkomstig is) wordt de huid week. De poriën gaan daardoor openstaan met als gevolg dat al het vuil dat van binnen zit (denk ook aan die vervelende mee-eters!) er heel gemakkelijk kan uitkomen. Ook zweet de huid waardoor vuil met wat vocht de huid verlaat. Dit hele proces stimuleert ook nog eens je bloedsomloop en dát zorgt nou juist voor een mooiere en gezonde huid. Je ziet het meteen! Niet voor niets krijg je bij de schoonheidsspecialist bij een totaalpakket eerst een stoombehandeling en direct daarna een vorm van reiniging, bijvoorbeeld een zuiverend kleimasker.

Doordat je poriën openstaan, wordt een eventuele crème die je normaal dagelijks aanbrengt, of masker vele malen beter opgenomen door jouw huid. Daardoor werkt een dergelijke crème na zo’n behandeling altijd stukken beter dan als je die gewoon zou aanbrengen.

Als al die schoonheidssalons deze behandeling aanbieden, zal het zeker een tijdrovende en dure klus zijn, zul je denken. Zoals eerder gezegd, hoeft een stoombehandeling op zich niets te kosten. De behandeling zelf duurt 3 a 5 minuten, dat is volgens dermatologen meerdan voldoende.

Het resultaat mag er zijn: een gezonde, zuivere tot in de diepte gereinigde huid.

stomen.

Stomen: de gewoonste zaak van de wereld
Eeuwen geleden kwam men er al achter welke ongelooflijke effecten de hete damp dat van kokend water kwam (stoom) had op het lichaam: ontspanning van lichaam en geest, een mooie-, gezonde- en gereinigde huid en nog veel meer…;

Over de hele wereld hebben mensen in de loop der tijd kennis gemaakt met de voordelen van stomen; je hebt vast wel gehoord van een Turks bad, de term Hammam of gelezen over de beroemde badhuizen in het oude Rome. De Maya’s hadden zweethutten, de Japanners een Sentoo (badhuis) en ga zo maar door.

Geen wonder dat de sauna tot op de dag van vandaag  nog steeds heel belangrijk is.  Het is zelfs een familie aangelegenheid!  Toen ik vorig jaar Finland bezocht viel het volgende mij op: Net zoals mensen hier een tuin aan huis hebben, zo vanzelfsprekend is het daar een sauna te hebben in of aan huis. Zelfs de eenvoudigste flatgebouwen hebben een gemeenschappelijke sauna waar de mensen dan ook echt met regelmaat gebruik van maken.

In Marokko is het gebruikelijk dat de bruid enkele dagen voor het huwelijk samen met haar vrouwelijke verwanten een Hammam bezoekt (je zou kunnen stellen dat dit een oosterse versie van een sauna is). Het is dus een echte traditie!

Jamilah Djorai

Binnenkort: Thuis stomen op Indian Feelings.com

Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled