Solar Magazine – Vikram Solar wil in fabriek India 3 gigawattpiek zonnecellen en zonnepanelen produceren


Vikram Solar gaat 726 miljoen dollar investeren in een nieuwe, verticaal geïntegreerde pv-fabriek. Op de locatie wil het bedrijf jaarlijks 3 gigawattpiek wafers, zonnecellen en zonnepanelen produceren.

Het bedrijf gaat de fabriek bouwen in de zuidelijke provincie Tamil Nadu. De fabriek zou in fasen in gebruik genomen worden en binnen 5 jaar volledig operationeel moeten zijn.

Importheffingen
De regering van premier Narendra Modi wil de lokale productie van zonnecellen en zonnepanelen stimuleren om de ambitieuze groeiplannen voor de uitbreiding van de capaciteit voor hernieuwbare energie te realiseren. Die moet in het komende decennium namelijk toenemen tot 450 gigawatt(piek). Daarbij zou het in 2022 al om 100 gigawattpiek zonne-energie gaan.

De inspanningen maken deel uit van een bredere campagne van de regering om de import van buitenlandse producten te verminderen en de binnenlandse industrie te stimuleren om banen te genereren en de economie nieuw leven in te blazen. Om investeerders te lokken, heeft het ministerie van Hernieuwbare Energie importheffingen voorgesteld voor de invoer van zonnecellen en zonnepanelen om bedrijven te helpen concurreren met goedkopere import. Het voorstel komt te midden van de recente spanningen aan de grens met China, dat bijna 80 procent van de Indiase zonnepanelen levert.Lees verder op:
https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i21987/vikram-solar-wil-in-fabriek-india-3-gigawattpiek-zonnecellen-en-zonnepanelen-produceren

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen