Solar Magazine – Persoonlijk | Nieuwe medewerkers voor Solar Monkey, Stek en International Solar Alliance


In de rubriek Persoonlijk! bericht de redactie over personeelswisselingen in de zonne-energiesector. Ditmaal aandacht voor de International Solar Alliance, Solar Monkey en Stek.

International Solar Alliance | De speciale vergadering van de International Solar Alliance (ISA) heeft Ajay Mathur gekozen nieuwe directeur-generaal. De ISA, een initiatief van premier Modi van India, wil dat in 2030 wereldwijd 1.000 gigawattpiek zon-pv operationeel is. Ook Nederland trad  in 2018 toe tot de alliantie die inmiddels 73 leden telt. Mathur vervangt Upendra Tripathy die directeur-generaal was sinds het moment dat ISA in 2015 werd opgericht.

Solar Monkey | In de persoon van Annemarie de Jong heeft Solar Monkey een nieuwe chief commercial officer aangetrokken. De Jong gaat Solar Monkey helpen om de Europese markt te veroveren. Op dit moment is Solar Monkey al in meerdere landen actief. ‘We hebben een goede start gemaakt in België en Spanje en zijn al marktleider in Nederland’, vertelt chief executive officer Jan Pieter Versluijs. ‘De komende tijd willen we nog meer gas geven. Annemarie brengt de ervaring en energie mee die we nodig hebben.’ Voordat De Jong naar Solar Monkey kwam, was ze in verschillende rollen verantwoordelijk voor commerciële processen bij een aantal duurzame start- en scale-ups. Zo was ze onder meer werkzaam bij Tesla en de Duitse fabrikant van thuisbatterijen sonnen.

Stek | Advocatenbureau Stek heeft zijn energieprojectenpraktijk uitgebreid met 2 nieuwe partners: Claudia Beele en Coen Thomas. Beele  werkt al ruim 15 jaar in de energiemarkt waarvan de laatste 10 jaar bij Stek. In deze tijd heeft zij geadviseerd over transacties, projecten en commerciële contracten, waaronder veel onshore en offshore windprojecten, zonne-energieprojecten en geothermie- en warmteprojecten. Coens praktijk ziet op de ontwikkeling en structurering van kapitaalintensieve projecten. Hij heeft sinds 1998 een groot aantal projecten begeleid, waaronder onshore en offshore windprojecten, zonneparken, datacenters, gasopslagen, leidinginfrastructuur, industriële en chemische installaties en centrales voor de opwekking van elektriciteit.Lees verder op:
https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i23619/persoonlijk-nieuwe-medewerkers-voor-solar-monkey-stek-en-international-solar-alliance

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen