Sex.com voor 14 miljoen verkocht


Internetondernemer Gary Kremen heeft zijn domeinnaam sex.com voor 14 miljoen dollar aan een investeringsmaatschappij verkocht.

Dit bevestigt een woordvoerder van Grant Media, het bedrijf van Kremen, tegenover de Amerikaanse site Xbiz.com. De nieuwe eigenaar is investeerder Escom in Boston.

Het domein sex.com is jarenlang onderwerp van discussie geweest. De ruzie rond het gewilde domein ontstond in 1995 toen Stephen Cohen een vervalste brief aan de domeinbeheerder VeriSign (het toenmalige Network Solutions) stuurde waarin hij het domein opeiste. Sex.com was een jaar eerder geregistreerd door Kremen.

In 2002 bepaalde de rechter dat Cohen zijn domeinnaam moest afstaan en bovendien 65 miljoen dollar boete moest betalen wegens fraude. Vervolgens startte Kremen een zaak tegen Verisign omdat dit bedrijf zijn domein niet goed beheerd zou hebben. Deze zaak werd in april 2004 geschikt waarbij werd afgesproken dat Verisign miljoenen dollars aan Kremen zou betalen.

Kremen wil al enige tijd van sex.com af omdat hij, zoals hij zelf zegt, uit de adult industry wil stappen. Aanvankelijk vroeg hij 85 miljoen dollar voor het adres. Het domein staat nog wel geregistreerd op het adres van Grant Media. Op de site zelf staat wel dat het auteursrecht ligt bij de nieuwe eigenaar Escom.

Overigens is Kremen nog wel eigenaar van het webadres sex.net

Bron: Webwereld

Reacties
 1. Reply
  Gast
  januari 24, 2006 om 2:20 am

  wat heeft dit artikel met indianfeelings te maken??

 2. Reply
  DECO
  januari 9, 2011 om 8:55 pm

  IKWILSURINAMESEXZIEN

 3. Reply
  DECO
  januari 9, 2011 om 8:56 pm

  WAAR
  OM
  WIL
  JE
  WETEN

 4. Reply
  DECO
  januari 9, 2011 om 8:58 pm

  IKWILGEWOONWETENWANTIKHEBHETNOOITGEZIENHOOR

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen