Schatten van Moeder India, dans van goden en mensen


Vanaf oktober 2007 brengt Het Internationaal Danstheater een voorstelling met dans en muziek uit India: Schatten van Moeder India, dans van goden en mensen. Hierin wordt het publiek door de Indiase acteur Adil Hussain in de rol van Soetra Dhara (verteller) door de voorstelling geleid aan de hand van eeuwenoude verhalen over goden en mensen. Van Bombay tot Bangalore, van New Delhi tot Dalit. De voorstelling neemt u mee naar het kleurrijke India en brengt de uitbundige dans- en muziekcultuur op een bijzondere manier in beeld. Schatten van Moeder India, dans van goden en mensen is een afwisselende en toegankelijke voorstelling, die live begeleid wordt door het eigen orkest. Prachtige dans, live muziek en kleurrijke kostuums, dat is Het Internationaal Danstheater. Dit dansgezelschap heeft een unieke positie; het is namelijk het enige professionele dansgezelschap ter wereld dat dansmateriaal uit alle windstreken naar de Nederlandse theaters brengt. Jaarlijks maakt het gezelschap een nieuwe, avondvullende productie met dans van alle vijf de continenten. Deze voorstellingen trekken elk seizoen tienduizenden enthousiaste bezoekers. Zelfs mensen die zelden naar dans of zelfs naar het theater gaan, genieten van de afwisselende en kleurrijke voorstellingen.

ImageIn 1997 speelde Het Internationaal Danstheater Moeder India, een kleurrijke voorstelling over de indrukwekkende dans- en muziekcultuur van India. Nu komt het gezelschap met een herziene en vervolmaakte versie. Maurits van Geel, artistiek leider van Het Internationaal Danstheater, heeft de afgelopen 10 jaar tijdens diverse researchreizen door India inspiratie opgedaan voor deze dansvoorstelling en bijzondere dansvormen ontdekt. In 1997 werd de voorstelling in de pers al bestempeld als indrukwekkend en magnifiek. En nu nog wordt Moeder India gezien als ‘misschien wel de beste productie ooit van Het Internationaal Danstheater.’ (Parool 2006)

Een belangrijke rol in de voorstelling is weggelegd voor de Indiase acteur Adil Hussain. Hij studeerde drama aan de National Drama School in New Delhi. Hij speelde grote rollen in verschillende toneelstukken in India en Europa. Daarnaast speelde hij in films en tv-series, waaronder de titelrol in de BBC dramaserie ‘Jasoos (Detective) Vijay’. Hij speelde in 1997 de rol van Soetra Dhara (verteller) in Moeder India en voor de herneming van deze productie in seizoen 2007/2008 is hij terug bij Het Internationaal Danstheater. De voorstelling Schatten van Moeder India, dans van goden en mensen gaat op zaterdag 6 oktober 2007 in première in het Lucent Danstheater in Den Haag. Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.intdanstheater.nl. Image

Reacties
 1. Reply
  ESTHER
  december 11, 2008 om 4:56 pm

  MOOI 😀 8) :-*

 2. Reply
  i;uh;iuh;
  maart 12, 2009 om 5:19 pm

  ja mooi ;D 😀 🙂 😉 8) :-*

 3. Reply
  yaren
  november 9, 2009 om 2:05 pm

  hallo
  iedereen ik ga doei 😉 😛

 4. Reply
  Tineke
  januari 26, 2010 om 10:48 pm

  Ik heb de voorstelling gezien in de Rotterdamse Schouwburg. Echt heel mooi, ik heb genoten!

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen