Sa­té met sam­bal­boon­tjes en kat­jang pe­dis


Ingrediënten
4 personen
300 g Surinaamse rijst
300 g hamlappen
4 el ketjap manis
1 rode paprika
100 g katjang pedis
4 el arachideolie
250 g satésaus (pot 500 ml, AH BASIC)
450 g gebroken sperziebonen
2 el sambal badjak

Bereiden
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep op een schaal en laat 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen de hamlappen in blokjes van 2 x 2 cm. Doe met de helft van de ketjap in een kom, schep om en laat 10 min. staan.

Halveer ondertussen de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Hak de katjang pedis grof.

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de satésaus toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de paprika, sperziebonen en sambal 5 min. Voeg de rijst, de helft van de katjang pedis en de ketjap toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met de saté en bestrooi met de rest van de katjang pedis.

Bereidingstip:
Kook de rijst 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Afgekoelde rijst geeft een mooie droge korrel.

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen