Russische militaire oefeningen met China en India: alles wat je moet weten


Rusland lanceerde oorlogsspellen van een week met troepen uit China en andere landen in een show van groeiende defensiesamenwerking tussen Moskou en Peking.

De oefening Vostok 2022 (Oost 2022) die donderdag begon, vond plaats te midden van de totale oorlog van Rusland in Oekraïne die op 24 februari begon en terwijl zowel Rusland als China te maken krijgen met spanningen met de Verenigde Staten.

Hier zijn enkele details van de oefening:

wanneer en waar

Vostok 22-oefeningen vinden plaats van donderdag tot en met 7 september op zeven schietbanen in Oost-Siberië, het Verre Oosten van Rusland en de Zee van Japan, aldus het Russische ministerie van Defensie.

Wie is betrokken?

Bij de oefeningen zijn meer dan 50.000 soldaten en 5.000 wapeneenheden betrokken, waaronder 140 vliegtuigen en 60 oorlogsschepen.

De Russische chef van de generale staf, generaal Valery Gerasimov, zal persoonlijk toezicht houden op de oefeningen, waarbij troepen uit verschillende voormalige Sovjetlanden, China, India, Laos, Mongolië, Nicaragua en Syrië betrokken zullen zijn.

Een Chinees gewapend konvooi arriveert in Vostok 2022 op het Sergeevsky-oefenterrein in Primorsky Krai in het Russische Verre Oosten [File: Russian defence ministry handout via AFP]

wat is het nut?

Als onderdeel van de oefeningen zullen de Russische en Chinese marines in de Zee van Japan “gezamenlijk optreden om maritieme communicatie en gebieden met maritieme economische activiteit te beschermen en grondtroepen in kustgebieden te ondersteunen”, aldus het Russische ministerie van Defensie.

De oefeningen demonstreren de groeiende defensiebanden tussen Moskou en Peking, die sterker zijn geworden sinds de Russische president Vladimir Poetin zijn troepen op 24 februari naar Oekraïne stuurde.

De woordvoerder van het Chinese ministerie van Defensie, kolonel kolonel, woordvoerder van het Chinese ministerie van Defensie, zei dat de deelname van China aan de oefeningen bedoeld is om de praktische en vriendschappelijke samenwerking tussen de legers van de deelnemende landen te verdiepen, het niveau van strategische samenwerking tussen alle deelnemende partijen te verbeteren en de vermogen om gezamenlijk te reageren op verschillende veiligheidsbedreigingen. Tan Kefei zei vorige week.

Vorige gezamenlijke oefeningen

De Vostok-oefening is de tweede gezamenlijke militaire oefening die dit jaar door Chinese en Russische troepen wordt uitgevoerd.

Bommenwerpers uit de twee landen voerden in mei een 13-uur durende oefening uit in de buurt van Japan en Zuid-Korea, waardoor die landen gedwongen werden te strijden met straaljagers, terwijl de Amerikaanse president Joe Biden Tokio bezocht.

Vorig jaar hielden Rusland en China gezamenlijke militaire oefeningen in het noorden van centraal China, waaraan meer dan 10.000 soldaten deelnamen.

De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu prees de oefeningen in het Chinese Ningxia en stelde voor om ze verder te ontwikkelen.

Screenshot verkregen uit een publicatie gepubliceerd door het Russische Ministerie van Defensie op 29 augustus 2022, waarop een Chinees gewapend konvooi arriveert voor militaire oefeningen
Een Chinees gewapend konvooi arriveert in Vostok 2022 op het Sergeevsky-oefenterrein in Primorsky Krai in het Russische Verre Oosten [File: Russian defence ministry handout via AFP]Lees verder op:
https://koninkrijksrelaties.nu/russische-militaire-oefeningen-met-china-en-india-alles-wat-je-moet-weten-militair-nieuws/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen