Ro­ti met kip


Ingrediënten

4 personen
5 tenen knoflook
250 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
11 el arachideolie
2 tl gemalen komijn (djinten)
150 ml lauw water
500 g kipdijfilet
2 uien
2 tomaten
40 g nandan masala (zakje 80 g)
1 kippenbouillonblokje
250 ml water
1 Adjuma peper (Madam Jeanette peper)
300 g vastkokende aardappelen
4 eieren
1 bos kousenband

Keukenspullen

schuimspaan
deegroller

Bereiden

Maak de roti pannenkoeken: snijd 1 teen knoflook per 4 personen fijn. Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, 3 el arachideolie per 4 personen, knoflook, de helft van de gemalen komijn en het lauwwarme water. Kneed tot een samenhangend deeg en laat afgedekt staan tot gebruik.

Snijd voor de masala kip-vulling de kip in blokjes van 3 cm. Verhit 1 el arachideolie per 4 personen in een hapjespan en bak de kip 5 min. op hoog vuur. Snipper ondertussen de uien, snijd de rest van de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes Schep de kip met een schuimspaan uit de pan op een bord. Bak in het achtergebleven bakvet de helft van de ui en de knoflook 1 min.
Voeg de masalakruiden en de rest van de gemalen komijn toe en fruit 30 sec. mee. Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 150 ml water per 4 personen toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de kip en de peper toe aan de saus en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 40 min. gaar stoven. Schep regelmatig om.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Voeg de laatste 20 min. toe aan de masala kip. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Bestuif je handen met bakmeel en vorm 4 balletjes van het rotideeg. Druk elke bal plat en rol met een deegroller uit tot een cirkel met ∅ 24 cm. Verhit een koekenpan en bestrijk met een ½ el arachideolie. Leg de roti in de pan en bestrijk de bovenkant met een ½ el arachideolie. Bak de roti in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege en bestrijk de roti opnieuw met een ½ el arachideolie. Herhaal met de rest van het deeg.

Snijd ondertussen de kousenband in stukjes van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de ui 1 min. Voeg de kousenband en het water toe en roerbak 8 min. Verwijder de peper uit de masala kip. Serveer de kip, kousenband en gekookte eieren op de roti.

Tip:
Snijd de peper uit de saus heel fijn en serveer er apart bij.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen