Ro­ti met ker­rie-kip en sper­zie­bo­nen


Ingrediënten

4 personen
750 g aardappelen
6 tenen knoflook
1 rode peper
½ el gemalen komijn (djinten)
500 g kipfilet
2 uien
500 g sperziebonen
250 g zelfrijzend bakmeel
165 ml kraanwater
5½ el zonnebloemolie
1 kippenbouillontablet
1½ el kerriepoeder
1 el tomatenpuree
Zet deze ingrediënten op mijn lijst

Keukenspullen

keukenmachine
vijzel
pureestamper
deegroller

Bereiden

Schil 300 g aardappelen en kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar. Schil ondertussen de rest van aardappelen en snijd in partjes (en bewaar tot gebruik in water).
Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper heel fijn. Pureer in de keukenmachine of vijzel ⅓ van de knoflook, de helft van de rode peper en de komijn.

Snijd de kipfilet in blokjes (en bewaar tot gebruik in de koelkast). Snipper de ui. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Giet de aardappelen af en pureer. Roer de knoflookpuree en een snufje zout erdoor.

Kneed in een kom het bakmeel met een snufje zout, het water en 1 ½ el olie tot een soepel deeg. Laat het deeg 10-15 min. rijzen.
Verhit in een wok 2 el olie en roerbak ¼ van de knoflook, de helft van de ui, de helft van de bouillontablet en de helft van de kerriepoeder. Schep de aardappelpartjes en de sperziebonen erdoor en laat met het water in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaar stoven, schep regelmatig om.

Verhit de rest van de olie in een roerbakpan. Bak de rest van de knoflook, ui, peper, kerriepoeder, bouillontablet en de tomatenpuree ca. 1 min. Bak de kip ca. 2 min. mee en laat afgedekt in ca. 15 min. zachtjes gaar sudderen. Breng op smaak met zout.

Verdeel het deeg in 8 ballen. Maak in het midden een gat, vul elk deeg met aardappelpuree en vouw het deeg dicht om de vulling. Bestuif het aanrecht en de deegroller met de bloem en rol de deegballen uit tot dunne, ronde lappen van ca. 17 cm doorsnede.

Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de roti’s één voor één tot ze gaan bollen. Keer om en bak de onderkant ca. 1 min. Verdeel de kerrie-kip en de sperziebonen over borden. Leg de roti’s ernaast.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen