Ro­ti met bloem­kool, prei en kip


Ingrediënten

3 el olie
300 g kipfilet
1 ui
1 teen knoflook
2 el vadouvan (specerijenmelange)
600 g bakaardappeltjes
350 g bloemkoolroosjes
300 g gesneden prei
350 ml kraanwater
1 pak Surinaamse roti (250 g, Rosita’s)
Zet deze ingrediënten op mijn lijst

Keukenspullen

wok met deksel

Bereiden

Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in de wok en bak de kipfilet in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en vadouvan toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de aardappel toe en bak 5 min. mee. Schep af en toe om.

Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in kwarten. Voeg met de prei en het water toe aan het kip-aardappelmengsel en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bereid ondertussen de rotipannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een rotipannenkoek en verdeel het bloemkool-kipmengsel erover.

Serveertip:

Bestrooi met 50 g cashewnoten voor extra bite.

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen