Rijst met bonen en ananas
Ingrediënten
1 rode peper
3 eetlepels olie
1 grote ui (gesnipperd)
1 grote rode paprika (in blokjes)
2 teentjes knoflook (gepeld)
2 theelepels gedroogde oregano
300 g rijst (Surinaamse)
400 ml kokosmelk
1 blik rode kidneybonen (400 g)
150 g ham (in dunne reepjes)
4 schijven ananas ((uit blik), in kleine stukjes)
Bereiden
Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in dunne reepjes snijden. In hapjespan olie verhitten. Ui, paprika en rode peper 3-4 min. zachtjes fruiten. Knoflook erboven uitpersen. Oregano en rijst erdoor roeren en 1 tl zout toevoegen. Kokosmelk en 200 ml water erbij schenken. Rijst afgedekt 10 min. zachtjes koken. In zeef kidneybonen onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Bonen, ham en ananas door rijst scheppen. Rijst in nog 5 min. afgedekt zachtjes gaarkoken. Gerecht op smaak brengen met zout en peper. Lekker met een groene salade met blokjes mango.
Tip:
Niet iedereen houdt van pikante maaltijden. Door de zaadjes te verwijderen en de peperreepjes tegelijk met de ui te fruiten, verliest het pepertje al heel wat van zijn scherpte en geeft het toch een kruidige, licht prikkelende smaak af. Helemaal weglaten is ook mogelijk natuurlijk. Maak het gerecht dan op smaak met (cayenne)peper.