Rijst­scho­tel met spe­k­reep­jes


Ingrediënten

400 g Surinaamse rijst (zak 1 kilo)
2 pakjes spekreepjes (a 150 g)
1 rode paprika
4 eetlepels olijfolie extra vierge (fles 1 liter)
2 eetlepels natuurazijn wit (fles 1 liter)
1 zak verse spinazie (300 g)
1 blik gepelde tomaten (400 g)

Bereiden
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Spekreepjes in droge koekenpan knapperig bakken. Uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Paprika schoonmaken en in repen snijden. Van olie, azijn, zout en peper dressing kloppen. Spinazie over vier borden verdelen en met dressing besprenkelen. Tomaten met helft van paprika en spekreepjes door rijst scheppen. Met peper op smaak brengen. Rijstsalade verdelen over de borden met spinazie. Rest van paprika erop leggen en met rest van spek bestrooien.

Tip:
Prijs per persoon 0.93 (in 2007)

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen