Reportage: Bollywood The Show


Op 28 December was het eindelijk zover. De première van Bollywood the Show in de Amsterdam RAI. Met in de hoofdrollen Carol Furtado in de rol van Ayesha, Deepak Rawat als Uday, Denzil Smith als grootvader Shantilal, Chander Khanna als de verteller en nog de komische duo Pramod Pathak en Romi Jaspal als Ropi en Gopi. Pramod Pathak vertolkte ook tevens de rol van de producer. Een show die hele grote verwachtingen opriep met de muziek van de beroemde Merchant broertjes, Salim en Sulaiman, die door de jaren heen voor de muziek hebben gezorgd in grote producties als ¨Bhoot¨ ¨Dhoom¨ en meest recent voor de film ¨Kaal¨ die geproduceerd is door Karan Johar en Shahrukh Khan. De choreografie die de hele show compleet maakten samen met de muziek werd verzorgd door Vaibhavi Merchant. De beroemde choreograaf die de dans regelde in bekende films zoals, ¨Devdas¨ ¨Dhoom¨ ¨Veer Zaara¨ en ¨Bunty aur Babli¨.

 

De verhaal is geschreven door Toby Gough, maar is natuurlijk gebaseerd op de autobiografie van de choreograaf van de show, Vaibhavi Merchant. De show heette ook oorspronkelijk ¨The Merchants of Bollywood¨ maar is later veranderd naar ¨Bollywood the Show¨ Grote namen in Bollywood, zoals Salman Khan, Priyanka Chopra, Rani Mukherji en Abhishek Bachchan zijn heel erg trots op de Merchant familie en deze productie. Eén van de grootste en belangrijkste namen in Bollywood, Amitabh Bachchan is zelfs de show gaan kijken en was erg onder de indruk. ¨Zoveel enthousiasme en energie die in de show is gestoken. Heel mooi hoe de dans, de choreografie samen smelt. Ik wens de show heel veel succes en weet zeker dat hij zal aanslaan bij iedereen.¨ aldus Amitabh Bachchan.

Image De liedjes die je terughoorde in de productie waren allemaal nummers die konden worden herkend door jong, oud en alle Bollywood fans daar tussen in. De nummers waar Vaibhavi Merchant de choreografie voor heeft verzorgd zoals, ¨Dhoom¨ ¨Kajra Re¨ en de uiteindelijke nummer waar de hele zaal mee kon swingen ¨It´s the time to disco¨ Vaibhavi Merchant geeft zelf ook toe dat ze niet aan deze productie is begonnen alleen maar voor de Bollywood fans, maar voor iedereen die van entertainment houdt. ¨Het is een show voor iedereen. Niet alleen maar de Indiërs, maar iedereen die houdt van zang en dans.¨ aldus Vaibhavi Merchant.

Ik was naar de show gegaan met heel veel vraagtekens in mijn hoofd. Ik ben zelf een Turkse vrouw die houdt van Bollywood, maar wist niet zeker wat ik van deze show zou kunnen verwachten (ik had zelfs twijfels of ik het zou verstaan…;) Maar gelukkig kwam dat goed want de hele productie was Engels gesproken, met hier en daar af en toe een Hindi woord (maar die begreep ik dan wel weer, dankzij al mijn jaren flinke dosis Raj Kapoor, Rishi Kapoor, Amitabh Bachchan, Rekha en tegenwoordig Akshay Kumar en natuurlijk King Khan die alleen mij heel wat Hindi heeft geleerd)De nummers die je voorbij hoorde komen kende ik allemaal, want ik heb al die films in mijn kast zitten (origineel dankzij www.bollywoodwinkel.nl natuurlijk) ;-). Bollywood The Show was een geweldige ervaring. De show was heel mooi in elkaar gezet. De geografie en de muziek smelten heel mooi samen en de uitstraling was fantastisch. De grappen waren heel licht maar erg amusant en je leerde er zelfs nog een paar dingen bij over je favoriete acteurs en actrices van vroeger en van vandaag. Ik kan niet wachten tot de volgende productie.

Nejla Karatas

Reacties
 1. Reply
  Jan Wietsma
  januari 4, 2008 om 1:46 pm

  Ook ik was bij de show op 28 december (!) in de RAI en heb erg genoten. Afgelopen september was ik voor het eerst van mijn leven in India en ik ben erg onder de indruk geraakt van datgene wat India kan en biedt. Ook op cultureel gebied. De show die ik vrijdag gezien heb was goed geregiseerd en de muziek gaf mij een vrolijk gevoel. Daarnaast vond ik het leuk om te zien dat het publiek gemeleerd was. De show was mi dan ook een perfect bewijs van het feit dat integreren het makkelijkst gaat als je oog krijgt voor de rijke cultuur die iedere natie/volk met zich meebrengt. In die vond ik het ook een geslaagde show.

 2. Reply
  Daan de Man
  januari 8, 2008 om 7:27 am

  Bollywood de ggggggggggekste!!

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen