Red Lions kloppen Nederland in prestigeduel, nu wacht gastland India in de kwartfinale | Meer Sport | Sport


ANP

De Red Lions hebben het prestigeduel met Nederland met succes afgesloten. Onze Belgische hockeymannen waren in hun laatste poulewedstrijd op de World League Hockey in het Indische Bhubaneswar met 3-0 te sterk voor onze noorderburen. België is zo groepswinnaar en treedt straks in de kwartfinale aan tegen thuisland India. 

Afgelopen zomer verloren de Belgen nog van onze noorderburen in de finale van het EK. De Lions toonden zich meteen de betere van Nederland, en Loïck Luypaert (19. en 30.) zorgde halfweg via twee strafcorners voor een verdiende dubbele voorsprong. Na de pauze hetzelfde spelbeeld, en Tom Boon (32.) diepte de kloof verder uit tot 3-0.

België is door de zege zeker van groepswinst. Dat betekent dat de Lions het in de kwartfinales tegen gastland India, vierde in groep B, opnemen. Spanje, dat in zijn derde duel Argentinië met 2-1 klopte, pakt de tweede stek.


Bron:
https://www.hln.be/sport/meer-sport/red-lions-kloppen-nederland-in-prestigeduel-nu-wacht-gastland-india-in-de-kwartfinale~ac829feb/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen