Recensie: Wajahh- a reason to kill


Dr. Aditya (Arbaaz Khan) is een zeer bekende neurochirurg, echter zijn temperamentvolle karakter verleidt hem tot onvoorspelbare acties. Hij is gelukkig getrouwd met zijn vrouw Trishna (Gracy Singh) die last heeft van paniekaanvallen. Trishna wordt vaak geteisterd door eenzelfde droom, waarin iemand haar vermoordt.
Op een feest wordt door een vriend de hand van Aditya gelezen, waar de volgende voorspelling uit komt: Aditya zal zijn eigen vrouw, Trishna vermoorden. En zo begint het verhaal van Wajahh.

Ondanks de schoonheidsfoutjes in Wajahh speelt het zich een vlot tempo af, waardoor je als kijker geboeid blijft. Het mysterie blijft voor een lange tijd onopgelost, en de plot is dan ook verrassend. Jammer genoeg heeft de regisseur gekozen voor een tragisch einde. Voor mijn part hoefde de tragiek er niet zo sterk in. De oplossing die Aditya voor ogen had, vond ik melancholischer van aard en een toepasselijk eind. Het karakter van Aditya blijft vreemd, en je vraagt je op momenten af wat erachter schuilt. De grove wijze waarop hij zijn vrouwtje lief af en toe behandelt, roept op zijn zachtst uitgedrukt vraagtekens op. De introductie van de grote vriendengroep van het koppel zorgt soms voor enige verwarring, maar aan de andere kant ook voor voldoende dwaalsporen.

Gracy Singh, de veelbelovende actrice van Lagaan, zorgt voor een redelijke acteerprestatie. Het is jammer dat ze de laatste tijd in films te zien is in de rol van een simpel, jong oppervlakkig meisje, terwijl ze toch wel meer in huis heeft. Ze is een van de weinige ‘nieuwe’ actrices die een zeer volwassen en artistiek gezicht heeft, wat mij telkens doet denken aan vroegere heldinnen als Viyanti Mala en Asha Parekh. Dit geeft haar tegelijkertijd soms een ‘old-fashioned’ look. In Muskaan was dit goed te zien, toen ze samen met co-acteur Aftaab Shivdasani het doek deelde. In Wajahh gaat het haar redelijk af naast Arbaaz Khan. Echter, haar voorkomen is hier niet consequent. In sommige scènes ziet ze er opeens stukken ouder en voller uit dan een scène ervoor. Ook is ze in haar doen soms erg ‘over the edge’. Zo hoor je haar herhaaldelijk luidkeels schreeuwen bij het zien van een sigaret in een asbak, terwijl je verwacht dat ze nu toch echt met een mes op haar keel bedreigd zou worden. Al met al is haar prestatie over de gehele film boven het gemiddelde. Arbaaz Khan zet de rol van Dr. Aditya met bepaalde gemak neer. De rol is niet totaal nieuw voor hem daar hij gelijke rollen eerder op zich heeft genomen (Daraar). Jammer genoeg blijft hij op bepaalde momenten tekort schieten. Zo is zijn verbazing over de gasontploffing bij hem thuis allerminst overtuigend. Het lijkt alsof Arbaaz de strijd met zijn broertjes heeft opgegeven in filmland, en kiest voor de derde plaats. Sohail en Salman blijven een groeiende populariteit behouden en de eenheid is bovendien zo sterk dat ze Arbaaz aantrekken in een kleinere rol in een van hun films.

Shamita Shetty in de rol van Ishita had ik niet herkend! Zij heeft werkelijk een metamorfose ondergaan door zoveel kilo’s te verliezen. Toch blijft ze veel op haar zus lijken, wat hopelijk een pluspunt voor haar zal zijn. Haar rol in de film was niet echt veel waardetoevoegend. Zo is ze een patiënt van Dr. Aditya en tevens dolverliefd op hem. Maar ze komt niet over als iemand met een ziekte, eerder iemand die slechts last heeft van manische depressies.

De nieuweling Zulfi Syed heeft een kleine rol en laat weinig indruk achter. Wellicht dat zijn looks en meer scope nieuwe en grotere rollen voor hem in de wacht zullen slepen. Echter, dit zullen we maar moeten afwachten.

Wajahh is een aardige suspense-thriller voor Bollywood-begrippen, alhoewel de meeste critici het maar zwak vonden. Toch vind ik het verhaal een van de betere dan de meeste films die in deze tijd gepubliceerd worden.
Het wachten is op de biggies die rond Divali en aan het eind van het jaar zullen verschijnen, zoals Veer-Zara, Swades en Ab Tumhare Hawale Watan Sathiyo. Mijn geduld wordt steeds minder..

Nandenie Moenielal

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen