Recensie: Musafir


Musafir is een spannende, niet voorspelbare, thriller waarin de nodige elementen in voorkomen zoals drugs, moord, geld en sex. Alles en iedereen heeft wat met elkaar te maken en is niet te vertrouwen. De makers van deze film zijn geïnspireerd door de Hollywoodfilm ´U-turn´.

Voor mij is het een tijd geleden dat ik Anil Kapoor weer in een leuke film zag. En hoe, met een trendy kapsel. Aditya Pancholi, is niet meer zo goed te herkennen, bij heeft duidelijk voor een ander soort kapsel of liever gezegd voor geen kapsel gekozen.

Lucky (Anil Kapoor) is crimineel van beroep en woont meer in de gevangenis dan in zijn huis. Tijdens één van zijn oplichtingen, krijgt hij de grote baas, Billa (Sanjay Dutt) achter zich. Wat Lucky niet wist is, dat hij eigenlijk Billa had opgelicht, het was zijn geld. Inmiddels is zijn vriendin (Koena Mitra) er met het geld vandoor gegaan. Billa is daar natuurlijk niet over te spreken maar geeft hem vervolgens nog één kans…;…;…;

Lucky krijgt een tas met geld, die hij naar Goa moet brengen, in ruil voor drugs. Onderweg naar zijn bestemming komt hij een corrupte agent (Aditya Pancholi) tegen, die een drugdealer doodschiet en het lijk laat liggen. Sam (Sameera Reddy), treedt op in nachtclubs, is getrouwd met de veel oudere Lukha (Mahesh Manjerekar), en leidt alles behalve een gelukkig leven. Op een gegeven moment krijgt de politie Lucky in het vizier en probeert erachter te komen wat hij vervoert en waar naartoe. Hij krijgt het voor elkaar dat ze hem niet kunnen pakken. Hierdoor raakt hij de tas met geld kwijt…;…;

Dan komt hij Lukha tegen die hem voorstelt zijn vrouw te vermoorden voor een flinke som geld. Zij heeft hem in het verleden verleidt en verleidt nog steeds andere mannen, althans dat is zijn verhaal. Maar ook Sam stelt hem voor iemand te vermoorden, namelijk haar man. Maar zij vertelt echter een totaal ander verhaal, namelijk dat Lukha op geld uit is dat haar toebehoort…;.

Lucky gaat op beide voorstellen in. In het huis aangekomen blijkt echter dat Sam in een opwelling van woede haar echtgenoot heeft vermoord. Met het geld vluchten ze en worden vervolgens op de hielen gezeten door de corrupte politie agent. Dan komt Lucky te weten dat het geld dat hij in zijn bezit heeft van deze agent is, die op zijn beurt het broertje van de vermoorde Lukha is…;..

Ik kan mij niet herinneren dat ik Anil Kapoor eerder in zo rol heb gezien. Hij heeft zijn rol goed neergezet, net als Sanjay Dutt. Ook Sameera Reddy heeft het goed gedaan. Er was een zeer bescheiden rol van Shakti Kapoor. De rol van Koena Mitra is meer interessant voor het mannelijk deel van de kijkers.

De film en verhaal zitten goed in elkaar. De hele opzet van de film doet veel denken aan de film Kaante, ook van Sanjay Gupta. Een minpunt is de wat onrealistische scène aan het einde van de film. Het past absoluut niet in het straatje van de maffia om geld waarvoor er zo een strijd geleverd is zomaar weg te geven. Of zullen we het maar een ´typisch Bollywoodeinde´ noemen?

Regie: Sanjay Gupta
Cast: Sanjay Dutt, Anil Kapoor, Sameera Reddy, Aditya Pancholi. Mahesh Manjerekar

Gieta

Reacties
 1. Reply
  Gast
  april 8, 2005 om 12:42 pm
  Masafir

  Chuneri re chuneri re

 2. Reply
  Gast
  mei 29, 2005 om 10:30 pm

  :roll :roll

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen