Ras malai


Wat heb je nodig om ras malai’s te maken:

  • 7,5 deciliter melk

  • 3deciliter water

  • 1deciliter room(slagroom)

  • 8centiliter melk

  • 31,25 eetlepels suiker

  • 30 gram meel(zelfrijzend bak meel)

  • 15,5 eetlepels melkpoeder

  • 8 gram amandel

  • 1,5 theelepel rozenwater

Hoe bereid je ras malai:

Meng melkpoeder en zelfrijzend bakmeel meet hoogstens 8/10 deciliter melk en voeg vervolgens het melk geleidelijk toe, zodat er een samenhangend deeg ontstaat. Pak het deeg in een vochtig doekje en laat het minstens 3 uur staan. Haal daarna het deeg los en verkruimel het met je vingers. Vorm er dan met je natte handen balletjes, grootte mag je zelf bepalen. Doe daarna het suiker met het water toe en laat het gedurende 15 minuten pruttelen en schud de pan nu en dan om, zodat de balletjes draaien. Sprenkel er 1 eetlepel ijswater over, dit zorgt ervoor dat die balletjes een beetje gaan opzwellen. Haal die balletjes uit de pan en laat ze even afkoelen. Breng intussen het melk aan de kook en voeg er suikersiroop aan toe. Leg het balletje erin en laat ze vervolgens 3 uur in staan. Haal het weer uit de vloeistof en laat de melk flink inkoken. Roer daarna er room doorheen en voeg er wat rozen water aan toe. Doe de balletjes er weer in en laat het afkoelen.

En dan heb je een heerlijke toetje bereid. Eet smakkelijk.

Reacties
  1. Reply
    kanwal malik
    oktober 19, 2008 om 11:30 am

    hallo ik ben kanwal en ik wou even weten hoe je rasmalai maakt maar volgens dit recept moet je 31,5 eetlepels gebruiken en dat klopt voor geen meter maar jah kan er ook nix aan doen dat mensen zo dom zijn maar ik ga er weer vandoor >:( >:( >:(

  2. Reply
    zhora
    december 3, 2008 om 5:12 pm

    zoveeel suiker 😉 😮

  3. Reply
    >>>>(()))_)
    januari 5, 2009 om 3:58 pm

    DOE EVEN NORMAAL ZEG KANWAL ZO ZEG JE NIET TEGEN IEMAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HEKS

  4. Reply
    >>>>(()))_)
    januari 5, 2009 om 3:59 pm

    GRAPJE!!!!

  5. Reply
    moslima
    januari 5, 2009 om 4:03 pm

    hi kanwal,
    je kan ook gewoon die rasmalai paket kopen. is meestal te vinden in indiaanse winkels. achterop de pakket staat altijd de bereidingswijze… die is eerlijk gezged meer betrouwbaarder…..

    maar mensen probeer deze bovenstaande eerst uit en geef dan commentaar, en de gene die dit recept heeft geschreven houdt gewoon simpelweg van een zeer zoete rasmalai… je kan zelf tog wat minder suiker indoen…

    ieder zijn keus tog?!

    veel succ6 iedereen

  6. Reply
    Nudrat
    juni 23, 2009 om 4:19 pm

    [i]het is heus niet zo moeilijk om ff op een andere site te kijke voor een betere rasmalai.. of ga gwn naar de winkel.. moeilijk? het is trouwens een pakistaans gerecht hoor..[/i] 🙂

  7. Reply
    Kamal
    juli 10, 2010 om 10:02 pm

    het is een indiase gerecht…ikweet ni hoe je erbij komt dt t uit pakistan komt? ;D

    Schrijf een reactie


    Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

    Register New Account
    Wachtwoord opnieuw instellen