Protest om arrestaties na verkrachting en moord op meisje (8)


Begin dit jaar werd het lichaam van Asifa Bano gevonden in een Indiaas bos. Het 8-jarige meisje was verkracht en vermoord. Een groep verdachten is opgepakt, maar opmerkelijk genoeg juicht niet iedereen dit toe.

Het meisje was namelijk moslim, de gearresteerden zijn Hindoestaans. Hindoestaanse rechtse groepen houden de verdachten met eenzelfde geloofsovertuiging een hand boven het hoofd en protesteren daarom tegen de arrestatie.

Agenten tegenhouden

Hindoestaanse advocaten probeerden politieagenten tegen te houden toen zij de rechtbank wilden betreden. En twee ministers van de Hindoestaanse nationalistische partij BJP waren bij een bijeenkomst die de verdachten verdedigden.

Veel mensen zijn boos dat de gruwelijke misdaad nu tot een religieuze strijd leidt. Met de hashtags #Kathua en #justiceforAsifa uiten veel mensen hun woede op sociale media. Zo schrijft Farhan Akhtar: “Stel je eens voor wat er door het hoofd van een 8-jarig meisje gaat als ze gedrogeerd wordt, gevangen wordt gehouden en meerdere dagen wordt verkracht en uiteindelijk vermoord. Als je niet haar angst voelt, dan ben je geen mens.”

Steunbetuiging

Veel mensen gaan de straat op als steunbetuiging voor het meisje en vragen op die manier om gerechtigheid. Komend weekend worden er in Delhi en andere plekken in India nog meer protesten gehouden.

 


Bron:
https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/protest-om-arrestaties-na-verkrachting-en-moord-op-meisje-8

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen