Profiel: Rajpal Yadav


Hij wordt wel ‘The Tiny Giant’ en ‘Small wonder of the Big screen’ genoemd. Ik heb het natuurlijk over de 33-jarige Rajpal Yadav, voor vele bekend als 1 van de beste komieken in de Indian Cinema. Maar meneer Yadav heeft in veel meer films gespeeld dan men denkt en heeft ook veel verschillende rollen gehad.

 

Rajpal was als kleine jongen geinteresseerd in Nautanki, plattelandse dans en toneel. Dat deed hij vooral op school en met een theatergroep. Hij woonde met zijn hele familie in een klein dorpje, Kulra, in Uttar Pradesh. Daar maakte hij zijn middelbare school af en schreef zich in op een Bharatiya Natya (Indiase drama) academie in Lucknow. Toen hij toegelaten werd, wist hij honderd procent zeker dat hij de filmwereld in wilde. In 1994 ging hij naar Delhi om ervaring op te doen; in 1997 kwam hij naar Mumbai.

Rajpal maakte zijn debuut in de film ‘Mast’ (1999), waarin hij een café jongen speelde. Dit was een kleine rol, evenals zijn rol in ‘Shool’ (1999), waarin hij alleen portier speelde. Zijn doorbraak kwam een jaar later, toen hij een rol als terrorist aangeboden kreeg in Ram Gopal Varma’s ‘Jungle’. Hij kreeg twee awards voor beste acteur in een negatieve rol vanwege zijn geweldige performance in deze film. Hierna kreeg hij elk jaar steeds meer rollen aangeboden en werd hij langzaam maar zeker steeds populairder bij het grote publiek. Speelde hij in 2001 nog maar in drie films, in 2005 waren het er al twaalf. Dit jaar heeft hij tot nu toe in zeven films gespeeld en er moeten er nog meer dan tien uitkomen.

Rajpal en Radha

Image

Veel films waarin Rajpal heeft gespeeld, zijn films van Ram Gopal Varma. Rajpal ziet hem als de belangrijkste man in zijn leven, een soort mentor. Door hem heeft hij zijn doorbraak kunnen maken en heeft hij grotere rollen kunnen spelen. Hij heeft Rajpal ook de mogelijkheid gegeven om in meerdere films te spelen. Nog iemand voor wie Rajpal veel bewondering heeft en door wie hij erg geinspireerd is, is Charlie Chaplin. Hij zou graag een tweede Charlie Chaplin willen worden, maar meer met zijn spel en dan door het imiteren van Chaplin.

10 juni 2003 was een grote dag voor Rajpal. Dit was namelijk zijn trouwdag. Het was een love marriage met zijn geliefde Radha. Daarvoor kenden ze elkaar veertien maanden. Wat hij bewondert in Radha is haar eerlijkheid en zelfvertrouwen.

In de toekomst zullen we nog veel te zien krijgen van Rajpal Yadav. Hij is een veelbelovende acteur, die niet door familieleden maar door hard werken en het opdoen van ervaring een naam heeft opgebouwd in de Indiase filmwereld. De komende tijd zal hij in maar liefst negentien films te zien zijn. Een film waar erg naar wordt uitgekeken, is de remake van Sholay, waarvoor de opnames nog van start moeten gaan. Hierin speelt hij de rol van Soorma Bhopali.

Yadav’s favoriete acteurs zijn: Dilip Kumar, Amitabh Bachchan, Shah Rukh Khan, Aamir Khan en Naseeruddin Shah.

Rashna Doerga

Reacties
 1. Reply
  Gast
  januari 16, 2007 om 7:31 pm
  asha

  Ik vind hem een goede acteur, daarnaast is hij erg gul. Hij had laatst nog alle kandidaten die in de dansshow boogie woogie deelnamen geld uit zijn eigen zak gedoneerd. Dat is nog eens echt iemand met klasse.

 2. Reply
  Gast
  januari 16, 2007 om 11:44 pm
  sweety

  Hij is gewoon goed… Zijn style is gewoon anders

 3. Reply
  Gast
  januari 17, 2007 om 12:03 am
  MrBanton

  okee cool :grin

 4. Reply
  Gast
  januari 17, 2007 om 9:47 pm
  Anoeska

  Hij is een geweldig getalenteerde acteur, en dus verdiend hij ook al die aandacht en vooral veel awards :grin

 5. Reply
  Gast
  januari 18, 2007 om 11:28 pm

  hij is inderdaad een goede acteur .. khoop dat hij nog een tijdje zijn kunsten op het witte doek zal kunnen vertonen

 6. Reply
  Gast
  januari 24, 2007 om 7:25 pm
  rizk

  Maar als hij zo goed is, waarom gaan de meeste awards telkens naar de andere comedy acteurs dan ipv hem? Is hij dan weer niet ZO goeD??

 7. Reply
  Gast
  maart 7, 2007 om 7:32 pm

  HIJ IS EEN VAN DE BESTE COMEDY ACTEUR ik kan echt met hem lachen vooral in de film waqt hij was zo schatig :roll :p

 8. Reply
  Gast
  maart 19, 2007 om 5:33 pm

  Hij is echt een goeie acteur..ik lach altijd met hem :p..vooral in die film chup chup ke..haha :grin

 9. Reply
  Gast
  maart 22, 2007 om 12:20 am
  ata

  wist niks over deze kleine vent maar nu wel zeer informatief geschreven :grin 🙂

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen