Profiel: Celina


Celina Jiya Jaitley is haar volledige naam. Net als vele andere actrices heeft ook zij eerst de Miss India verkiezing gewonnen alvorens zij actrice werd. Celina staat bekend om haar mooie ogen en de schattige kuiltjes in haar wangen. Ook heeft ze van alle actrices bijna het langste haar. Celina betekent, letterlijk vertaald: Godin van de maan.

 

‘Chinky’, zoals ze genoemd wordt, is geboren op 9 juni 1981 in Kabul, Afghanistan. Ze is echter opgegroeid in Kolkatta, India. Haar vader is Punjabi en zat in het Indiase leger. Haar moeder is Afghaanse en kinderpsycholoog van beroep, ooit model geweest in Lucknow. Ze heeft één broer die ook in het Indiase leger zit, de vijf generatie lange familietraditie opvolgend. Ook Celina wilde als kind het leger in; of als piloot, og als dokter.

Doordat haar vader in het leger zat en steeds werd overgeplaatst, moest het gezin steeds verhuizen. Hierdoor heeft Celina een paar keer van school moeten veranderen. In totaal heeft ze, tot haar examen op de kostschool, op dertien verschillende scholen gezeten, verspreid over heel India. Daarna ging ze naar de middelbare school en behaalde een diploma in de commerciële richting. Ze kreeg een baan in een telefoonmaatschappij in Kolkatta, waar ze meedeed aan een lokale beauty contest. Hoewel ze alleen meedeed uit nieuwsgierigheid, werd ze tot ieders verbazing de nummer één. Ze stuurde na de verkiezing haar foto?s voor de Miss India verkiezing. Ook hier won ze de hoogste titel samen met bijna alle andere beschikbare titels zoals de award voor Beste Kleding, voor de Miss Margo Beautiful Skin, voor de IndiaTimes surfer’s choice en voor MTV?s most wanted. Hierna deed ze in 2001 ook nog mee met de Miss Universe verkiezing waar ze uit 83 contestanten de vierde runner up werd.

Image Door haar participatie aan missverkiezingen heeft Celina heel wat modellenwerk gedaan. Hierna kreeg ze haar eerste filmrol aangeboden in de film ‘Janasheen’ (2003), met Fardeen Khan. De film flopte helaas en ook haar tweede film ‘Khel’ (2003) werd geen hit. Ook de films waarin ze daarna heeft gespeeld zijn geen hit worden. Celina is er echter van overtuigd dat ze het ooit zal maken in de Indiase Cinema. Voor dit jaar staan er nog twee films op het programma ‘Yahan Ke Hum Sikandar’ met onder andere Aftab Shivdasani, Sunil Shetty en Ashmit Patel en de film ‘Apna Sapna Money Money’ met onder andere Ritesh Deshmukh, Riya Sen en Koena Mitra.

Celina is zo’n beetje een meisje van alles. Hoewel ze geen dokter heeft kunnen worden, is ze er nog steeds in geinteresseerd. Ze houdt ervan om medische thrillers te lezen. Verder voelt ze zich aangetrokken tot oude bungalows, omdat ze daarin naar eigen zeggen het verhaal van de inwoners kan zien. Celina wilt ook heel graag met de Verenigde Naties werken als het om dingen gaat als gezondheid en kinderen. Zo heeft ze na de aardbeving in Gujarat persoonlijk chocola uitgedeeld aan kinderslachtoffers die in een ziekenhuis in Mumbai werden behandeld. Maar Celina heeft ook een technische kant. Op de middelbare school heeft ze enkele computercursussen gedaan en daarin zelfs een diploma gehaald. Haar hobby?s zijn surfen op het net, lezen, tekenen en muziek luisteren.

Terug naar de Indiase Cinema. Celina?s grote idool is Amitabh Bachchan en dan vooral om zijn lengte, zijn stem en zijn eerlijke ogen. Verder vind ze dat ze met Fardeen Khan iets speciaals heeft op het witte doek. Celina heeft nog geen film gemaakt met Hrithik Roshan, maar denkt dat ze samen een goed koppel kunnen vormen, vanwege bepaalde lichamelijke eigenschappen, zoals hun lengte en hun lichte ogen. Als Celina in een remake mocht spelen, dan zou ze graag de rol willen van Meena Kumari in ‘Pakeezah’ (1971), van Waheeda Rehman in ‘Chaudhvin Ka Chand’ (1960) of de rol van Rekha in ‘Umrao Jaan’ (1981).

Rashna Doerga

Reacties
 1. Reply
  Gast
  november 11, 2006 om 12:51 pm

  🙁

 2. Reply
  Gast
  november 11, 2006 om 3:46 pm
  Identiteit

  Ze heeft wel de titel Miss India gewonnen, maar voelt zij zich ook Indiaas?
  Het is bekend dat Punjabi\’s zich geen indier voelen en dat Afghanen islamitisch zijn.

 3. Reply
  Gast
  november 12, 2006 om 7:28 pm
  jaja

  En hindoestanen voelen zich wel indier? Daarom noemen zij zich geen indier? laat me niet lachen :zzz

 4. Reply
  Gast
  november 12, 2006 om 7:43 pm
  Identiteit

  Hindoestanen uit Suriname hoeven zich ook geen Indier te voelen, omdat zij al vijf generaties lang niet meer in India verblijven. Vanwege geloof en cultuur blijven zij zich wel verbonden voelen. Feit is dat Punjabi\’s en Moslims in India zich geen Indier voelen. zij hebben het liefst hun eigen staat, vandaar ook die geweldsgolven in India. Dus, waarom zou iemand zo\’n persoon als Celina uitkomen voor Miss India terwijl zij zich hoogst waarschijnlijk niet zo zal voelen.

 5. Reply
  Gast
  november 14, 2006 om 1:59 pm
  @ jaja

  Waarom moeten hindoestanen zich indiers noemen? Toen de hindoestanen India verlieten heette India nog Brits-Indie en voor de kolonie heette het gewoon Hindustan. Dus waarom jezelf indier noemen 😕

 6. Reply
  Gast
  november 29, 2006 om 7:08 pm
  manisha

  😕 :zzz

 7. Reply
  Gast
  november 29, 2006 om 9:15 pm
  Manisha

  Hallo mensen wat heb jullie over de Punjabis zijn gewoon Indiers Punjab is een gewoon een deelstaat in zowel India als Pakistan. Je noem toch iemand uit Provincie Limburg of Friesland toch ook gewoon en Nederlander. Dat de punjabis geen indiers voelen heeft weer te maken met Sikhs geloof in India heb je een sikh punjabi en hindu Punjabi(ook wel Mona Punjabi genoemt).
  En over hindoestaans dat zich indiers voelen waar hebben we da naam vandaan uit India HINDUSTAN letterlijk Land van de hindus!!!

 8. Reply
  Gast
  december 18, 2006 om 11:54 am

  ze is super
  :p

 9. Reply
  Gast
  december 18, 2006 om 11:55 am
  Sandya thakoer

  mag ik ook die pak :p :p :p

 10. Reply
  Gast
  maart 6, 2007 om 7:14 pm
  Helemaal Eens Met ID (Y)

  yoo identiteitt
  jij hebt egt helemaal gelijk
  ik ben Punjabi en voel me ook geen Indian vanwege narrow minded omstandigheden in India
  maar maar duss datt… nd mz Manisha correctie: Hindustan is India en India is niet alleen een land voor
  Hindus!
  maar doordat india nog steeds Hindustan wordt genoemd
  voelen de koelies hier in nederland zich ook indian dat zeggen ze niet, maar ze doen wel alsof
  ze uit india afkomstig zijn een vb:
  Bollywood films worden hier weer hindoestaanse films genoemd..wat niet zo iz
  Hindoestaan is namelijk een geloof bij jullie terwijl de meeste acteurs in Bollywood als geloof Muslim zijn
  dus het recht om indiase films hierzo hindoestaanse films te noemen iz verboden
  maar niet dat t me boeit ofsjow (Y)
  en koelies hebben niks te maken met India
  make ur own ID:) Pakistanen noemen zich toch ook geen Indians
  btw why heet deze site indianfeelings? omstandigheden in India
  maar maar duss datt…btw MZ Manisha correctie: Hindustan is India en India is niet alleen een land voor Hindus! maar doordat india nog steeds Hindustan wordt genoemd voelen de koelies hier in nederland zich ook indian dat zeggen ze niet maar ze doen wel alsof je uit india afkomstig zijn een vb: Bollywood films worden hier weer hindoestaanse films genoemd..wat niet zo iz
  Hindoestaan is namelijk een geloof bij jullie terwijl de meeste acteurs in Bollywood

 11. Reply
  Gast
  maart 7, 2007 om 7:29 pm
  saaya

  ik vind haar echt niks ze kan niet acteren :zzz

 12. Reply
  een gast
  juni 27, 2007 om 10:01 pm
  kiran

  enu ta khosh hona chaida ke e adda punjabi a…
  😉

  en punjabi’s zijn wel gwoon indiers…

 13. Reply
  een gast
  september 18, 2007 om 4:51 pm
  lekker

  wooooohw zei is echt zo lekker en zo goed :-*
  ze is echt alles
  welke man vind haar nou niet mooi ;D

  daar wil ik wel een keer een flinke beurt van hebben 8)

 14. Reply
  D
  november 9, 2007 om 1:25 pm

  celina jij bent de lekkerste ,eisje die er bestaat!!!!
  you are too hot 😀 😀 😀 😀

  welke jonge met jouw gaat is de gelukkigste man ter wereld 8)

  I Love You

 15. Reply
  hindu punjabi
  november 25, 2007 om 7:46 pm

  hoe kom je daar nou bij dat punjabi’s zich geen indier voelen? Dat is de grootste grap die ik ooit heb gehoord :S :S …Tjah als je het over pakistaanse punjabi’s hebt dan begrijp ik je point of view. Maar de indiase punjabi’s zijn zeer patrotic ! Of ze nu van geloof hindu zijn of sikh doet er niet toe!

 16. Reply
  ****
  maart 7, 2008 om 7:05 pm

  knap hè 😛

 17. Reply
  kaajal
  april 25, 2008 om 2:21 pm

  zij is dus half afghaan 😉 😛 🙂

 18. Reply
  Cassie
  juni 25, 2008 om 9:57 pm

  knappe meid en mooie ogen!!!
  I love it

 19. Reply
  suriboy
  september 5, 2008 om 5:41 pm

  ze is mooi maar dan met make-up zodra je een close up van haar gezicht ziet moet t je kotsen whaahaa 😛 als ze nou wat natuurlijker uit zag zoals aishwarya en deepika,priyanka….en haar acteren is zoo slecht ze krijgt nooit hoofdrol..

 20. Reply
  amparo
  april 12, 2009 om 7:27 pm

  mensen wat ik aan jullie wil zeggen is dat ze alles heeft verdient. T is haar lot. Ze heeft haar best gedaan om zo ver te komen. Ze is een heel mooie vrouw en moge gods haar zegenen in haar verdere carriere. Men moet niet kijken wat voor geloof men heeft, we moeten naar de prestaties van mensen kijken. Als je in je leven hard werkt en tot god bidt om jou kennis en kracht te geven om je op te bouwen dan weet ik zeker dat het bij u ook zal lukken. Celina do your best and may god always bless you. 😀

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen