Profiel: Ayesha Takia


Zoals vele andere actrices was het ook de droom van de inmiddels 20-jarige Ayesha Takia om actrice te worden. Al op 17-jarige leeftijd werd deze droom werkelijkheid toen ze haar eerste aanbod kreeg: Een hoofdrol in de film ‘Socha Na Tha’ (2005) naast Abhay Deol, neefje van Sunny en Bobby Deol. Dit was echter niet de eerste keer dat Ayesha voor de camera’s stond.

 

Ayesha Takia begon op 4-jarige leeftijd met reclamespotjes. Intussen heeft ze er maar liefst zestig gedaan. Op 15-jarige leeftijd speelde ze in een videoclip van popster Falguni Pathak genaamd ‘Meri Chunar Udd Udd Jaye’. Hierna was ze te zien in de videoclip "Shake it Daddy" waardoor ze veel bekendheid kreeg. Nadat ze had getekend voor haar eerste film ‘Socha Na Tha’, werd deze uitgesteld waardoor ‘Taarzan’ (2004), die eerder uitkwam, haar eerste film werd. Voor haar prestatie in deze film kreeg Ayesha de award voor beste nieuwkomer.

Voor haar filmrollen heeft Ayesha Hindi moeten leren, omdat ze uit een gezin komt waar grotendeels Engels wordt gesproken. Haar vader is Gujarati en haar moeder is half Brits en half Maharashtra. Ayesha woont in Mumbai. In haar vrije tijd wil ze het liefst boeken lezen, lange ritten rijden, tijd doorbrengen met familie, in café zitten met vrienden en muziek luisteren. Wat dit laatste betreft luistert ze heel veel naar trance, rock en ghazals.

AyeshaHoewel geen enkele film van haar tot nu toe een blockbuster is geworden, is ze toch heel populair. Vooral de mannelijke fans zijn niet weg te slaan. Dit komt natuurlijk door haar onweerstaanbare schoonheid. Eerder dit jaar kwam Ayesha in de top 10 te staan van ‘India’s 50 Most Desirable Women Alive’, een poll uitgevoerd door India?s voornaamste glamour en lifestyle televisiekanaal.

Maar er zijn nog meer bijzonderheden aan deze talentvolle en beeldschone jongedame. Ayesha is erg gehecht aan dieren. Ze moedigt mensen aan om te stoppen met het gebruik van leer en andere dieronvriendelijke producten. Ze wil dat men aardig is voor dieren. Zelf is ze puur vegetarirsch. Daarnaast kan ze kieskeurig zijn over haar filmrollen. Ze voelt zich ongemakkelijk in een bikini en geeft aan dat ze alleen korte rokjes en korte topjes kan dragen, maar niet minder. Ze wil ook geen seksscénes doen.

Enkele weetjes over Ayesha:
Favoriete Hindi acteurs: Aamir Khan en Shahrukh Khan
Favoriete Hindi actrices: Sridevi en Rani Mukherjee
Favoriete filmdirector: Sanjay Leela Bhansali
Favoriete schrijver: Paulo Coelho
Fobie: Hoogte

Aankomende Films:
Dor (15 september 2006)
Kya Love Story Hai (2006)
Jalsa (2006)
Honeymoon Travels Pvt Ltd. (2006)
Salaam-E-Ishq (19 januari 2007)
Fool & Final (26 januari 2007)

Rashna Doerga

Reacties
 1. Reply
  Gast
  oktober 19, 2006 om 10:11 am
  Ayesha Takia

  Echt een beauty. Heel goed in socha na Tha. A girl of my heart, want ben zelf puur vegetatier. Ze lijkt veel op Shilpa Shetty.
  En… ze heeft principes! Very good Ayesha! Success!

 2. Reply
  Gast
  oktober 27, 2006 om 9:38 am
  rani

  :grin

 3. Reply
  Gast
  oktober 28, 2006 om 7:22 pm
  alexandro

  hey ayesha ik hou zeer van u je ent de mooiste op aarde ik wil graag trouwen met u ik ben ook puur vegetatier bye ik ga altijd over u dromen i love you

 4. Reply
  Gast
  februari 3, 2007 om 5:31 pm
  sexy

  ey joww :upset er is geen lied van film salaam e ishq 🙁 :upset 🙁

 5. Reply
  Gast
  februari 9, 2007 om 11:47 pm
  sony

  hey ayesha ik vind dat je op een opgezwollen balon lijkt sry hoor maar wat zeurt zij van ik wil geen sex scénes doen terwijl ze is heel veel films heeft gedaan 😕 :zzz

 6. Reply
  Gast
  mei 8, 2007 om 11:25 pm
  tanisha

  your site is great and im your big fan :p :roll

 7. Reply
  een gast
  september 3, 2007 om 9:56 pm
  i am a big fan of yours

  i love your moves in all your films
  i also wanna become like you
  so be the best

 8. Reply
  Manesha
  juni 19, 2008 om 1:59 pm

  she is cute

 9. Reply
  Akash1992
  juli 16, 2008 om 5:56 pm

  Ik kom ook uit Indiaa.. en ik kijk genoeg films waar zij is speelt ik vind haar de Knapste ACtrice van de hele wereld..
  alles iis mooi aan haar.. als ik haar ooit een keer zie in indiaa.. dan ben ik helemaal weg..,. MIjn droom is ook Actuer de worden in India ze is nog maar 20 en ik nog 16 duuuus ze iis eeh mooie meisje enne ik hoop dat ze nog vele leuke mooie films kan maken!!… ik blijf kijken :-* 😀

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen