Preview: Main Hoon Na


Acteurs:: Shahrukh Khan, Zayed Khan, Sushmita Sen, Amrita Rao, Suniel Shetty, Bindu en Boman Irani
Regisseur: Farah Khan
Producent: Red Chillies Entertainment ( Shahrukh Khan en Gauri Khan)
Muziek: Anu Malik
Teksten: Javed Akhtar

Release Datum: 30 April

De film Main Hoon Na is gebaseerd op de relatie tussen India en Pakistan en wordt beschreven als een film met een missie. Daarnaast zit deze film vol met humor, romantiek en uiteraard actie. In Bollywoodstyle genoemd: een complete masalafilm!!!

Major Ram Prasad Sharma ( Shahrukh Khan) wil graag van het project Mission Milaap realiteit maken. Het is een missie dat een nieuwe tijd zal introduceren voor de jongeren van het land. Een missie waarbij het doel is een einde te maken aan de oorlog en vijandigheid die speelt tussen de landen India en Pakistan, maar helaas zijn er factoren die deze missie willen laten falen. Een van deze mensen is Raghavan ( Suniel Shetty), die er alles aan zal doen om hier een stokje voor te steken. Om deze reden richt hij zich op General Amarjeet Bakshi’s dochter Sanjana ( Amrita Rao), wiens leven nu in gevaar is. Ram Prasad Sharma heeft alles over voor zijn land. Hij zal elke druppel bloed gebruiken om geen donkere wolk over de toekomst van het land te laten vallen. Dus om Sanjana te beschermen wordt hij teruggestuurd naar school. Ja ja, we are going back to school!!! Zal iemand te weten komen wat hij van plan is?

Ram Prasad Sharma heeft maar een doel voor ogen en dat is van de droom van zijn vader werkelijkheid te maken, maar vreemd genoeg ligt het fundament van zijn vaders droom in de school van Sanjana. Dit zal geen gemakkelijke taak worden. Er staan twee missies centraal in zijn leven. De benadering voor de één is geweld en voor de ander liefde, alleen de weg naar beide is die van de waarheid. En de enige optie is eruit komen als winnaar. De enige man die deze klus zal klaren is Major Ram Prasad Sharma en de enige mantra is Main Hoon Na.

Na lang wachten zien we Shahrukh Khan eindelijk weer in actie. De film is geregisseerd door de bekendste choreograaf van India, Farah Khan. Haar kennen we o.a. van films als Kaho Na Pyaar Hai, Jo Jeeta Wohi Sikandar, Mohabbatein, Kabhi Khushi Kabhi Gham, Dil Chahta Hai enz. Farah Khan heeft voor deze film alles zelf gedaan. Ze wilde alles zo spectaculair mogelijk hebben. Toen zij over het geplande budget ging, was het Shahrukh, die de film produceert in samenwerking met zijn vrouw, die zei dat Farah al zijn geld mocht opmaken. Dost Ho To Aisa.

Farah Khan over SRK: “Ik kan hem maar niet genoeg bedanken. Shahrukh heeft zoveel voor mij gedaan, zelfs nog meer dan mijn eigen familie ooit voor mij zou doen. Dit geldt niet alleen voor deze film, maar ook voor mijn leven. Hij is een belangrijke factor in mijn leven. Ik kan echt niet zonder hem”.

In deze film zien we ook een hele andere Shahrukh Khan, want voor het eerst sinds Army speelt hij opnieuw een Majorsaab. We zien hier ook voor het eerst de combinatie Shahrukh Khan-Sushmita Sen. In de promo’s kun je zien dat de vonken er vanaf spatten. Sushmita Sen was Farah’s eerste keus. Na met haar te hebben samengewerkt in Rakshakudu beloofde Farah aan Sushmita dat wanneer zij een film zou gaan maken, dat zij Sushmita in de hoofdrol zou nemen.

Sushmita Sen over Farah Khan: “Veel mensen in deze industrie vergeten beloftes die ze ooit hebben gemaakt, maar Farah niet. Zij heeft zich aan haar belofte gehouden. Zo is zij gewoon”.

Suniel Shetty zal na Rudraksh en Baaz weer kruipen in de huid van een negatief karakter. Naast deze drie acteurs komt Farah ook met twee frisse gezichten aanzetten en een daarvan is Zayed Khan. Zayed speelt Shahrukh’s halfbroer in de film. Deze rol was bestemd voor Hrithik Roshan, maar na het overweldigende succes van Kaho Na Pyaar Hai werd hij een van de meest gevraagde acteurs uit de filmindustrie. Zodoende wees hij deze film af. Hij had al wel een dag opname meegedaan. Na Hrithik heeft Farah Sohail Khan benaderd voor de rol, maar deze bedankte vriendelijk. Zayed Khan kreeg de rol nadat Farah bepaalde stukken uit de film Chura Liya Hai Tumne had bekeken Zayed kwam auditie doen en kreeg de rol.

Farah over Zayed Khan: “Hij is erg spontaan en enthousiast. En je zult van hem gaan genieten, hij is echt goed”.

Zayed Khan over Main Hoon Na: “Het was een geweldige ervaring om zo vroeg in je carrière te werken met Farah Khan en Shahrukh Khan. Hij is echt een inspiratiebron voor mij en daarnaast is hij de oudste puber die ik ken”.
De rol van Sanjana wordt vertolkt door Amrita Rao. Haar kennen we van de hitfilm Ishq Vishk, The Legend of Bhagat Singh en Ab Ke Baras. Gauri Khan, de vrouw van Shahrukh, had haar voorbij zien komen in een spotje en vertelde dit aan Farah. Farah wist het niet zeker, maar nam het risico. Na een auditie was Farah laaiend enthousiast en stelde haar voor aan Shahrukh. Hij zag ook wel zitten.

Amrita Rao over Main Hoon Na: “Het is echt een eer om te mogen werken met Shahrukh en wanneer je met hem samenwerkt, weet je meteen waarom ze hem King Khan noemen. Zayed en ik hebben ook nog het geluk dat al onze scènes met Shahrukh zijn”.

De muziek van de film is gemaakt door Anu Malik. ( zie cd review Main Hoon Na) De teksten zijn geschreven door Javed Akhtar. Wanneer je de soundtrack beluisterd, realiseer je dat die heel wat weg heeft van de stijl van R.D. Burman uit de jaren ’70. En dat is ook precies de bedoeling. Farah Khan is helemaal weg van die muziek en wilde graag eenzelfde soort stijl terughoren in haar eigen film. Dit is zeker weten gelukt.

De film wordt uitgebracht door de banner: Red Chillies Entertainment, het tweede productiebedrijf van Shahrukh Khan en dit keer in samenwerking met zijn vrouw. De reden voor het oprichten van een tweede productiebedrijf is dat Shahrukh niet het geld van zijn partners, Juhi Chawla en Azizji, op het spel wilde zetten. Juhi Chawla vindt Red Chillies maar klinken als een Mexicaans restaurant.

De promo’s van deze film draaien al op verschillende televisiestations en zijn tevens overal op het internet te vinden. Naar aanleiding van velen reacties op de film kunnen we zeggen dat veel mensen met smart zitten te wachten op de nieuwe Shahrukh Khan film en dat deze film naar alle waarschijnlijkheid wel één van de hits van het jaar 2004 zal gaan worden.

Charla Manohar

Reacties
 1. Reply
  Gast
  maart 20, 2005 om 12:00 pm

  🙂

 2. Reply
  Gast
  juni 28, 2005 om 3:10 pm
  hajar en mirjam

  shahrukhan ik hou van je je bent de best

 3. Reply
  Gast
  augustus 13, 2005 om 3:47 pm
  main hoon na

  woooooow die film is vet man :eek
  zayed khan is pas knap aiiiii

 4. Reply
  Gast
  mei 10, 2006 om 10:39 am
  namasty

  deze film is de bom :grin :grin 8) 8)

 5. Reply
  Gast
  juli 6, 2006 om 9:27 pm
  WNT-

  Wejoo zayed khan en shahrukkhan de bestee I Lovee yullie :grin

 6. Reply
  Gast
  oktober 5, 2006 om 12:37 pm

  ik vind shahrukh khan echt lekkerdingg aaaahhh

 7. Reply
  Gast
  maart 22, 2007 om 5:30 pm

  ze zijn alle 4 een schatjes sharukh en zayed en amrita sushmita ik hou vetttt veel van hun 😡

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen