Preview: Eklavya – The Royal Guard


Eklavya – The Royal Guard met als ondertitel Fire that heals wordt neer gezet als een super spannende dramatische actietriller met in de hoofdrollen; Amitabh Bachchan, Sanjay Dutt, Saif Ali Khan, Vidya Balan, Boman Irani, Jackie Shroff, Jimmy Sheirgill, Raima Sen and Sharmila Tagore. Eklavya – The Royal Guard vertelt het verhaal van een oud koninkrijk in Rajasthan in het heden van India.

Eklavya (Amitabh Bachchan) is een Koninklijke wacht die zijn leven heeft toegewijd om de koning, Rana Jayawardhan (Boman Irani) en zijn familie te beschermen. Voor negen generaties lang beschermd de familie van Eklavya, het eeuwenoude koninkrijk Devigarh en de Koninklijke familie, in Rajasthan. Hij heeft, net zoals zijn voorouders, gezworen de geheimen van de Koninklijke familie tot in zijn graf mee te nemen. Doordat Eklavya zijn volledige leven heeft gewijd om de koning te beschermen, ziet hij op ten duur het kwaad niet.

ImagePrince Harshwardhan (Saif Ali Khan) was onder de druk van het conservatief koninkrijk verhuisd naar London. Echter de dood van zijn moeder Queen Suhasinidevi (Sharmila Tagore) brengt hem terug naar Devigarh. Het koninkrijk is overspoeld met vreugde en zijn tweelingzus Princess Nandini (Rima Sen) en zijn eerste liefde Rajjo (Vidya Balan) zijn verheugd om hem te zien. Toch is de vreugde van deze romance van korte duur, omdat niet iedereen is blij met de terugkeer van de prins.

Het koninkrijk is veranderd! De koning wordt beinvloed door zijn jongere broer Rana Jyotiwardhan (Jackie Shroff) en regeert hierdoor hard en meedogenloos. Boeren worden met bruut geweld verwijderd van hun land en de inwoners worden als vuil behandeld. Er heerst een grote onvrede en opschudding in het koninkrijk. Door alle opschudding en onvrede heen wordt de koning met de dood bedreigd. De harde politie officier Pannalal Chohar (Sanjay Dutt) wordt ingeschakeld om het voorval te onderzoeken, maar kan hij de dader op tijd vinden?

Image 1 voor 1 worden de diepste geheimen van het koninkrijk onthuld. Eklavya worstelt hierdoor met zijn gevoelens om overgebleven geheimen van het koninkrijk alsnog te bewaken terwijl noch tijd, noch zijn verwanten aan zijn zijde staan.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Koninklijke familie in Rajasthan. Het kostuum van Amitabh Bachchan is ontworpen door Raghuvendra Rathore een afstammeling van de Koninklijke familie van Rajasthan. Het ziet er naar uit dat het succes van Lage Raho Munnabhai minimaal wordt geevenaard.

Release datum: februari 2007

Stephan van der Schaar

Reacties
 1. Reply
  Gast
  februari 1, 2007 om 9:50 pm

  Nice

 2. Reply
  Gast
  februari 1, 2007 om 10:38 pm
  Kiran

  Hoezo wordt het succes geevenaard?

  Nb: is er iemand die let op de taalfouten en de grammatica?

 3. Reply
  Gast
  februari 2, 2007 om 7:14 am
  rs

  “Het ziet er naar uit dat het succes van Lage Raho Munnabhai minimaal wordt evenaart.

  Nu al spreken over succes? Das wel een gewaagde uitspraak. Time will tell.

 4. Reply
  Gast
  februari 2, 2007 om 9:27 am

  het ziet er naar uit niet dat het zo zal zijn!

 5. Reply
  Gast
  februari 2, 2007 om 10:01 am
  dc

  hoezo word het succes geevaard?

  nb: let iemand op de taalfouten en de grammatica?

 6. Reply
  Gast
  februari 4, 2007 om 6:25 pm
  Anchu

  Tijdens de opnames kreeg Amitabh een schop van een kameel tegen zijn hoofd aan!
  Gelukkig heeft de tulband zijn leven gered. Hij was maar heel eventje duizelig en verder mankeert hij gelukkigerwijs niks!

 7. Reply
  Gast
  februari 5, 2007 om 8:13 pm
  Hallooo

  Vinden jullie het zo`n slechte preview? dat niemand reageert.

 8. Reply
  Gast
  februari 6, 2007 om 4:14 pm
  hallooo

  weinig reacties mang!

 9. Reply
  Gast
  februari 17, 2007 om 10:39 pm
  film makker

  :p lijkt spanned film en mooi verhaal

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen