Pinda­s­oep met kip en spek


Ingrediënten

6 kipbraadsticks
6 eetlepels pindakaas met stukjes noot
1 eetlepel sambal oelek
250 g magere spekblokjes
250 g taugé
2 theelepels piment (poeder)
1 kippenbouillontablet
1 grote ui (gesnipperd)

Bereiden
Breng in een grote soeppan de kipbraadsticks aan de kook met anderhalve liter water, het kippenbouillontablet en de ui. Laat het geheel 1 uur zachtjes doorkoken tot het kippenvlees van het bot valt. Neem de braadsticks uit de soeppan, laat ze afkoelen, haal al het vlees eraf en snijd het in blokjes. Roer de pindakaas en de sambal met een soeplepel kookvocht los in een kom. Doe het kippenvlees terug in de soeppan met het pindakaasmengsel en de spekblokjes. Proef de soep: als u hem te pittig vindt, kunt u er wat extra eetlepels pindakaas door roeren. Niet pittig genoeg? Voeg dan nog wat sambal toe. Voeg de taugé en het pimentpoeder toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Serveer in soepkommen.

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen