Pi­la­v met au­ber­gi­ne en drui­ven


Ingrediënten

1 aubergine (in dunne plakjes)
500 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of van 1 tablet)
2 tl kaneel
½ citroen (in plakjes)
250 g kipfilet
1 envelopje saffraandraadjes
6 el olijfolie
1 grote ui (gesnipperd)
1 tl gemalen piment
300 g Surinaamse rijst
25 g pijnboompitten
50 g pistachenoten (gepeld)
200 g pitloze (groene en/of blauwe druiven, gehalveerd)

Bereiden
Bestrooi de plakken aubergine met zout. Laat ze 20 min. staan.
Breng in een pan de bouillon met 1 tl kaneel en de citroen aan de kook. Leg de kipfilet erin en laat de kip in 15 min. op heel zacht vuur zonder dat het water kookt, gaar worden. Neem de kip en citroen uit de bouillon. Los de saffraan op in de warme bouillon.

Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de piment, rest van de kaneel en rijst door de ui. Schenk de kippenbouillon erbij en kook de rijst in ca. 20 min. zachtjes gaar. Roer regelmatig.
Verhit in een koekenpan 1 el van de olijfolie en bak de pijnboompitten en pistachenootjes goudbruin. Schep ze op een bordje. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bak ze in dezelfde koekenpan in de resterende 3 el olijfolie goudbruin.
Vet een kom in. Trek de kipfilets met twee vorken in stukjes en leg ze op de bodem van de ingevette kom. Schep de helft van de rijst erop en druk dit aan. Leg de plakjes aubergine erop en strooi er wat zout over. Verdeel de rest van de rijst erover, druk dit goed aan en keer de kom op een platte schaal.

Tip:
De warme smaak van de exotische specerijen past precies bij een zwoele nazomeravond.

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen