Pathé goes ‘Bollywood’


Voor het eerst Bollywood in de reguliere programmering van Pathe.

De grootste filmindustrie ter wereld krijgt nu ook een plaats in de Pathé bioscopen in Nederland. Al enige tijd probeert Pathé de Bollywood film op te nemen in haar programma-aanbod. Ondanks vele pogingen was men er niet in geslaagd een professionele distributeur van Bollywood films voor de Nederlandse markt te vinden.

In oktober 2004 heeft multicultureel adviesbureau EtnoLife Diensten na gesprekken met Pathé het initiatief genomen, om de distributie op een professionele wijze vorm te geven. Dit heeft geresulteerd in de première van Bollywood blockbuster ‘Kaal’ op 25 mei in Pathé Buitenhof Den Haag. ‘Kaal’ is een gezamenlijke productie van Bollywood icoon ‘Karan Johar’ en de meest populaire Bollywood artiest van dit moment ‘Shahrukh Khan’. In deze bovennatuurlijke thriller spelen Miss Universe 2000 ‘Lara Dutta’, Bollywood hunks ‘John Abraham’ en ‘Vivek Oberoi’, megastar ‘Ajay Devgan’ en aankomend talent ‘Esha Deol’ de hoofdrollen.

De film ‘Kaal’ zal vanaf 26 mei dagelijks in diverse voorstellingen te zien zijn in Pathé De Munt Amsterdam en Pathé Buitenhof Den Haag. Vanaf 9 juni komen er ook dagelijkse voorstellingen in Rotterdam, Groningen, Utrecht en Eindhoven. Houd hiervoor de filmagenda van Pathé in de gaten via www.pathé.nl

Reacties
 1. Reply
  Gast
  mei 20, 2005 om 11:20 am
  dude

  cooooooooooool!!

 2. Reply
  Gast
  mei 27, 2005 om 3:09 pm

  gaafffffffffffff

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen