Palak Paneer


Paneer Palak is een verrassende combinatie van Paneer en Palak. Paneer is de Indiase kaas die bereid is van melk. Palak is het Indiase woordje voor spinazie. Palak Paneer is een vegetarisch gerecht uit India. De zeer fijn gehakte spinazie wordt zacht meegebakken met de paneer.

Ingrediënten:

    Voorbereiding:
    Was de verse spinazie en blancheer deze vervolgens in ruim kokend water ongeveer 3 minuten. Druk het vocht eruit na het koken en snijd het heel fijn. Korianderzaad in droge koekenpan roosteren en in vijzel fijnstampen. Uien, gember en knoflook pureren.

    Bereiding:
    Verwarm in een pan olie. Laat het heet worden en bak vervolgens de paneer goudbruin. Laat de gebakken paneer uitlekken op keukenpapier. In achtergebleven olie uimengsel met koriander en massala in .± 4 minuten goudbruin fruiten. De koenjit even meebakken. Spinazie, tomaat, paneer, yoghurt, pepers en zout toevoegen aan het geheel, even roeren en daarna nog ongeveer 5 minuten stoven. Schep het tijdens stoven af en toe om.

    Serveertips:
    Serveer de paneer palak met roti of basmati rijst en aam ke chutney. Probeer het ook eens met tortilla of pita brood.

    Ek swadish khana.
    Eet smakelijk

    Simran

    Reacties
    1. Reply
      Caroline
      november 17, 2008 om 2:31 pm

      Zou wel handig zijn als de ingrediënten met hoeveelheid er bij staat… 😉

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen