Overtollig haargroei


Hoi, wil graag weten hoe ik van mijn overtollig haargroei in het gelaat beste kan afkomen…..kunt u mij ook zeggen wat de oorzaak van dit kan zijn? Hopend op een spoedig antwoord!

Hallo,
Overtollige haargroei kan erfelijk of het gevolg van een hormonale evenwichtsstoornis zijn. Gelukkig zijn er diverse methoden om ongewenste haargroei in het gezicht te verwijderen.

Ontharen met een ontharingscrème is volledig pijnloos, maar het nadeel is dat de haartjes erg snel (binnen 4 of 5 dagen) weer terug komen, doordat de haarwortel niet wordt verwijderd. Smeer de crème niet op plekken waar je huid erg gevoelig is, zoals rondom de ogen en op puistjes. Houd ook goed de tijd in de gaten, te lang laten inwerken kan zorgen voor irritatie.

Harsen of waxen is de meest effectieve methode. Je zult wel even je tanden op elkaar moeten zetten, want het is niet volkomen pijnloos. De haartjes blijven wel -naarmate je het langer gebruikt- steeds langer weg en ze komen dunner terug. Het harsen zal dus ook minder pijn gaan doen na een tijdje. Hars en wars zijn er in strips en in vloeibare substantie. Let bij de vloeibare hars op dat je het bij de juiste temperatuur pas aanbrengt op je huid om verbranding te voorkomen. Wanneer je zelf niet durft te harsen, kun je altijd terecht bij de schoonheidspecialist.

Wanneer je geen zin hebt om steeds weer te ontharen, kun je de gezichtshaartjes ook bleken. Dit kan met een speciale ontkleuringcrème voor het gezicht. Het middel bestaat uit een poeder en een crème die met elkaar vermengd moeten worden. Breng het aan op de plekken waar het nodig is en laat het intrekken. Daarna afspoelen met koud water. De haartjes zijn nu lichter en dus bijna onzichtbaar! Dit is ideaal voor de fijne haartjes in het gezicht.

Wanneer de haargroei ernstig is, kun je het beste je huisarts raadplegen. Hij kan je dan eventueel doorverwijzen voor een laserbehandeling. Na een paar behandelingen zal de haargroei aanzienlijk minder zijn.

Veel succes!

Groetjes,
Felisha Kariman

12 Reacties
 1. Reply
  Gast
  februari 25, 2005 om 6:41 pm
  Overtollig haargroei

  Het beste is om het haar van je gezicht te verwijderen met de touw methode. Indiers, Pakistanen, Turken en Iraniers doen het zo. Ik heb veel haar in het gezicht, maar laat het op deze wijze verwijderen. Zoek een Turkse schoonheidsspecialiste op of een kapper. Daar doen ze het soms ook. De touw die ze gebruiken, is gewoon garen waarmee je kleren naait. Veel succes.

 2. Reply
  Gast
  februari 26, 2005 om 12:55 am
  Permanente verwijdering

  Het zou heeeel erg gewenst zijn als je ongewenst haargroei voorgoed kon verwijderen.. ik heb hier en daar een paar producten – meestal cremes – gezien die je na het ontharen moet gaan aanbrengen zodat die hun werk in de wortel kunnen doen, en na een paar maanden heb je zichtbaar weinig haargroei.. en als je het nog steeds kan volhouden kan je ze voorgoed wegjagen! klinkt goed, maar ik kan nog steeds geen keuze maken 🙁 zijn er mensen die ervaren zijn op dit gebied?

 3. Reply
  Gast
  februari 27, 2005 om 6:15 pm

  ze doen ook nu laseren he.. ikheb het gezien op paul krugerlaan in denhaag, en ga het ook een x uitprobreren om van dit walgelijke probleem af te komen

 4. Reply
  Gast
  maart 5, 2005 om 6:54 pm
  threading.. long term hair removal

  if you want to have long term hair removal, threading is a very good safe..no adverse reaction option, and suits all skins! contact me for information

 5. Reply
  Gast
  maart 5, 2005 om 6:55 pm
  threading..hair removal

  :eek
  if u want long term safe hair removal contact me for information

 6. Reply
  Gast
  maart 14, 2005 om 10:55 pm
  Prie

  Ik heb het geprobeerd met de touw methode in turkije. daarna kreeg ik in mijn hele gezicht bulten en die begonnen te jeuken. een alergische reactie mischien? Is het waar dat je door harsen of waxen grote porien krijg in je gezicht?

 7. Reply
  Gast
  april 11, 2005 om 12:10 pm
  Zemermin

  hallo meiden.. ik ben zelf een schoonheidsspecialiste alleen heb ik nog nooit van de touw methode gehoord.. weet iemand hier misschien hoe dat te werk gaat ik zou het zeer op prijs stellen als de stappen hier voor me worden uitgelegt..! ik wacht op jullie reactie liefs C.

 8. Reply
  Gast
  januari 20, 2006 om 10:08 pm
  touw methode

  ik hep ook veel haargroei in mun gezicht en ik zou de touw methode wel eens willen ondergaan maar khep 2 vragen erover 1doet het pijn? en 2 hoe lang zijn je haartjes weg?

 9. Reply
  Gast
  februari 23, 2006 om 6:43 pm

  Ik laat mijn gezicht ook ontharen dmv de touw methode. de 1e keer dat ik dit heb laten doen had zat mijn gezicht ook onder de bulten en jeukte het heel erg, maar dit is dus gebeurt doordat ze het op een verkeerde manier hebben gedaan..
  De 1e keer dat je het laat doen zal wel pijn doen, maar je went er wel aan. Wie mooi wil zijn moet er wel iets voor over hebben hé!!

 10. Reply
  Gast
  september 10, 2006 om 10:56 am
  touwmethode

  Kan iemand in amsterdam voor mij mijn gelaat behandelen (wenkbrauwen, bovenlip, wangen) met de touwmethode? Reacties naar jade_d86@hotmail.com, alvast bedankt!

 11. Reply
  Gast
  maart 18, 2007 om 7:03 pm

  hoi wat ik me afvroeg dat lichtflitsen en laseren en zo dat kan tog niet op de donkere huid i.v.m pigmentatie pff zwaar zwaar waar we allemaal rekening mee moeten houden puisten haren celliutes vrouw zijn is zwaar hihi laterz :grin

 12. Reply
  haargroei
  maart 30, 2008 om 10:47 pm

  als het laseren. boven lip en kin ,zou dat vergoed worden door de agris .want dat scheelt . want het is kostbaar en loop er zo lang mee, he heb silk gebruikt , nou dat nooit meer.

 13. Reply
  caterina
  maart 30, 2008 om 10:56 pm

  tob al jaren met haargroei, bovenlip en kin, je word er moe van,heb ook silk gebruikt, nou dat nooit meer, laseren zou dat vergoed worden door het ziekenfonds . kan iemand mij dat zeggen

 14. Reply
  mojitio
  maart 9, 2009 om 9:51 pm

  ken jij een schoonheidsalon die hRST WANT IK HEB ER OOK LAST VAN

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen