Onduidelijkheid troef bij Oranje-nieuwkomer Gabrielle Mosch


Afgelopen weekend toverde bondscoach Jamilon Mülders spreekwoordelijk het konijn uit de hoge hoed. In de dubbele interland ontmoeting tegen en in India, krijgen veel nieuwe speelsters de kans zich te laten zien. Wij spraken bij Kampong met verdedigster Gabrielle Mosch die van de bondscoach de kans gaat krijgen zich te laten zien bij Oranje. 

Ze is nog maar 22 jaar en heeft nog geen enkele interland achter haar naam staan. Gabrielle Mosch is verdedigster van Kampong en mag in het weekend van acht en negen april haar eerste interlands op het veld gaan spelen. Het grote talent uit Utrecht trainde afgelopen jaren mee bij de ‘potentials’, maar kreeg van de toenmalig bondscoach Alyson Annan nog nooit de kans om echt aan te te sluiten. Wel speelde zij voor Oranje in de zaal.

Afgelopen week ontving Mosch mooi nieuws, de huidige interim bondscoach Mülders ziet potentie en riep de verdedigster van Kampong op. Voor Mosch fantastisch nieuws en een nieuw hoofdstuk in haar nog prille hockey carrière: “Dat ik afgelopen week een telefoontje kreeg van de bondscoach kwam voor mij totaal als een verrassing. Doordat de EHL samenviel met de FIH Pro League, kwam de bondscoach veel speelsters te kort. Hij gaf aan dat ik als verdedigster aansluit bij Oranje en dat ik ook minuten mag gaan maken in India. Een verrassing, desalniettemin heb ik vreselijk veel zin om volgende week richting India af te reizen”.

Gabrielle Mosch maakt volgende week haar debuut voor Oranje.
Gabrielle Mosch maakt volgende week haar debuut voor Oranje. Foto: Roel Ubels

Prachtig nieuws voor Mosch die vandaag met haar club ‘gewoon’ een competitiewedstrijd moest spelen. De verdedigster die samen met Vanessa Blockmans in het hart van de defensie speelt heeft een prachtige forehand pass in haar handen. Tevens is haar fanatisme soms zelfs te voelen op de andere velden bij Kampong. 

Gabrielle Mosch speelt in het hart van de defensie van Kampong.
Gabrielle Mosch speelt in het hart van de defensie van Kampong. Foto: Roel Ubels

Onduidelijkheid troef

Het nieuws dat bondscoach Jamilon Mülders zoveel nieuwe speelsters gaat oproepen, gaf de Oranje fans afgelopen week veel vragen. Natuurlijk kampte de bondscoach met een probleem, want de speelsters van Den Bosch en Amsterdam konden vanwege EHL verplichtingen niet mee doen. Opvallend genoeg was deze onduidelijkheid niet alleen te merken bij de fans. Ook voor Mosch was er twee weken voor de ontmoeting met India nog veel onduidelijk: “Komende week gaan we nog niet trainen met Oranje. Dit komt omdat er volgend weekend nog een interland met de Verenigde Staten (VS) op het programma staat, waarbij de meesten die naar India gaan niet zullen spelen. De wedstrijd tegen de VS zal ik op TV gaan volgen. Hoe en wat het programma erna er uit gaat zien, ik heb nog geen idee. Hier is nog niets over verteld. Het is spannend om tegen het grootste hockeyland van de wereld te mogen hockeyen. Het doel van deze interland is om voor mij vooral te genieten. Dit ga ik dan ook doen, ik heb er zin in”.

Zie hier de Oranje-selectie voor de ontmoeting tegen India:

VoornaamAchternaamVereniging
MarenteBarentsenHurley
JipBlaasHDM
BelènBroek van denHDM
SietskeBrüningHCKZ
TessaClasenerHDM
KyraFortuinSCHC
StellaGils vanPinoké
KikiGunneman  (k)Pinoké
YibbiJansenSCHC
IsaKrootSCHC
PamLaan, van derHuizen
RenéeLaarhoven, vanSCHC
LisaLejeuneHGC
IsisLoon, vanHGC
FionaMorgensternOranje Rood
GabrielleMoschKampong
LilliNooijer, deBloemendaal
LisaPostOranje Rood
JuliaRemmerswaal (k)HDM
ElzemiekZandeeSCHCLees verder op:
https://hoofdklassehockey.nl/nieuws/onduidelijkheid-troef-bij-oranje-nieuwkomer-gabrielle-mosch/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen