Nippon Steel wil de productiecapaciteit van de Indiase eenheid bijna verdubbelen


Het uitbreidingsplan komt ondanks een groeiende bezorgdheid over een vertraging van de wereldeconomie te midden van stijgende rentetarieven en een zwakkere vraag in topkoper China.

“Wij versnellen de investeringen in India,” vertelde Takahiro Mori, uitvoerend vice-president bij Nippon Steel, dinsdag aan Reuters. “Wat staal betreft, wordt India beschouwd als de enige markt die aanzienlijk zal groeien.”

In 2019 kochten Nippon Steel en ArcelorMittal samen het failliete Essar Steel van India, dat nu AM/NS India heet, en zij hebben overwogen de onderneming uit te breiden.

De jaarlijkse produktiecapaciteit van de fabriek in Hazira, in het westen van India, zou stijgen van ongeveer 8 miljoen ton tot 14 à 15 miljoen ton door de bouw van nieuwe hoogovens, zei hij, zonder een waarde voor de nieuwe investering of andere details te geven.

“Ons voornaamste doel is de groeiende plaatselijke vraag te grijpen,” zei hij, eraan toevoegend dat Nippon Steel zou overwegen Hazira verder uit te breiden en een nieuwe staalfabriek in Oost-India te bouwen.

AM/NS India zei vorige week dat het enkele infrastructuuractiva van Essar Group zou kopen voor $2,4 miljard om zijn staalactiviteiten te versterken.

“De overname zal AM/NS meer flexibiliteit geven om de activiteiten uit te breiden,” zei Mori.

De staalproducenten worden geconfronteerd met onzekere vooruitzichten, met volatiele prijzen voor cokeskolen, ijzererts en andere grondstoffen, veroorzaakt door de crisis in Oekraïne, en met de zwakke staalproductie van China.

Cokeskolen worden nu ongewoon sterk afgeprijsd ten opzichte van thermische kolen, die vooral gebruikt worden bij de opwekking van elektriciteit, die een hoge vlucht neemt wegens de onderbreking van de Russische energieleveranties.

Nippon Steel gebruikte in beperkte mate cokeskolen als alternatief voor thermische kolen, omdat alleen cokeskolen van een bepaalde kwaliteit voor dit doel gebruikt konden worden, zei Mori.

In augustus voorspelde Nippon Steel een daling van de jaarlijkse nettowinst met 6%, een kleinere daling dan analisten hadden verwacht, en zei dat het de hogere prijzen kon doorberekenen ondanks de lagere productie.

Nippon Steel, dat nu in eindbesprekingen is met automakers en andere grote klanten, wilde de verkoopprijzen met minstens 40.000 yen ($287) per ton verhogen voor de periode oktober-maart, in vergelijking met april-september, zei Mori.

“Wij hebben de gevolgen van de hogere materiaalkosten en de lagere yen gedragen,” zei Mori. “Wij zijn vastbesloten om niet toe te geven aan het doorberekenen van de hogere kosten in de produktprijzen.”

($1 = 139,1600 yen)Lees verder op:
https://nl.marketscreener.com/koers/aandeel/NIPPON-STEEL-CORPORATION-6491235/nieuws/Nippon-Steel-wil-de-productiecapaciteit-van-de-Indiase-eenheid-bijna-verdubbelen-41674310/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen