Nieuwe Google Discover-carrousel bevat korte YouTube-video’s


Google is begonnen met het testen van een nieuwe Discover-carrousel waarin het ruimte zal bieden voor korte YouTube-video’s, de zogenoemde ‘ YouTube Shorts’. Voorheen was er in de Discover-feed al ruimte voor reguliere YouTube-video’s, maar op deze manier kan Google de gebruikers wijzen op alle toepasselijke Shorts.

Google Discover-carrousel

In de nieuwe carrousel voor YouTube Shorts, een functie die momenteel enkel in India beschikbaar is, maar op termijn ook naar de Verenigde Staten en Europa toe zal komen, toont Google 10 relevante video’s. Met het YouTube-logo linksboven in de Shorts, maakt Google het duidelijk dat de video’s verwijzen naar Shorts op YouTube. Na het aanklikken van een video opent deze direct de YouTube-app, waarna de video’s af beginnen te spelen.

Nieuwe Google Discover-carrousel bevat korte YouTube-video's

Google Discover toont voortaan onder andere ‘YouTube Shorts’, beeld: 9to5Google

Vergelijkbaar met de huidige korte video’s die we kennen van YouTube – die maximaal 60 seconden mogen duren – kun je de korte video een like of dislike geven en is het mogelijk om te reageren op de video. Door omhoog te vegen wordt de volgende verkorte video geladen. Sluit je YouTube, dan kom je weer terecht in de Discover-feed. In de feed kun je nog aangeven dat je het item niet terug zou willen zien in de Discover-feed.

Daarbij gaat het dan specifiek om de YouTube-shorts, het is niet mogelijk om per video te duiden of je dat soort content nogmaals zou willen zien.

Stories in Google Discover

Met de komst van YouTube Short naar discover, laat Google wederom meer vernieuwende contentvormen toe tot Discover. In oktober werd ‘Discover’ nog aangevuld met zogenoemde ‘Stories’, waarmee een full-screen ervaring wordt geboden voor nieuwsverhalen – qua uiterlijk heeft de functie veel weg van de Stories op andere platformen.

Nieuwe Google Discover-carrousel bevat korte YouTube-video's

Veel van de nieuwe functies zullen voorlopig niet in Nederland of België terechtkomen. De YouTube Shorts worden momenteel in India getest en komen op termijn naar de VS. Over een introductie in Europa, heeft Google nog geen details bekendgemaakt. Voor de Stories in Discover geldt dat er een uitgebreid ontwikkelproces voorafgaat aan de livegang van de functie: Google werkt daarbij samen met uitgevers. In de VS is dat proces in volle gang, maar Europa lijkt voorlopig niet aan de beurt te zijn.

Shorts-camera is niet vereist

Tegelijkertijd suggereert Google dat het niet nodig is om de Shorts-camera te gebruiken om binnen de Discover-feed getoond te worden. Verticale video’s met een duur van maximaal 60 seconde die de tag ‘#Shorts’ bevatten, kunnen eveneens in de carrousel weergeven worden. YouTube Shorts worden dagelijks zo’n 3,5 miljard keer bekeken, de introductie in de carrousels moet deze Shorts verder doen groeien.

Of en wanneer we in Europa de Shorts-carrousel tegen gaan komen, is vooralsnog onbekend. Op het moment van schrijven wordt de carrousel nog getest: het zal dus nog wel even duren voordat je een carrousel tegen zal komen, als die er al komt in Europa. Kijk jij wel eens YouTube Shorts? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en uiteraard hoort hier een Androidapplicatie bij. De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de ..

Meer infoLees verder op:
https://androidworld.nl/nieuws/nieuwe-google-discover-carrousel-bevat-korte-youtube-videos

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen