Nederland loopt niet warm voor socialer internet


Uit een onderzoek onder 1500 internetgebruikers blijkt dat Nederlanders niet hoog scoren waar het gaat om online (sociale) identiteiten. Nederland eindigt in de lijst op een 10e plaats net achter België. De lijst wordt aangevoerd door De Verenigde Staten. Een Amerikaan heeft gemiddeld 6,9 sociale internet accounts (zoals YouTube, Flickr, MySpace etc.). China volgt als groeiende internetnatie op gepaste afstand met een gemiddelde van 4,8 accounts per persoon. Het onderzoek werd uitgevoerd door Het Internet Adresboek (www.internetadresboek.nl)

Nederlanders komen niet verder dan een gemiddelde van 2,3 accounts, en dat is opvallend laag voor een land met het grootste aantal breedband aansluitingen ter wereld. In veel gevallen hebben Nederlanders een Hyves account en daarnaast nog een Skype of MSN account. Hiermee eindigt Nederland net boven Polen dat met 2,2 accounts de 11e plaats bekleedt. Hekkensluiter op de 15e plaats is Mexico met gemiddeld 1,5 accounts.

‘We zagen dat de vele buitenlandse aanmeldingen veel uitgebreider zijn dan de aanmeldingen uit Nederland, dat was voor ons een reden om te onderzoeken in welke landen gebruikers de meeste sociale accounts hebben’ aldus Maarten van Tol, oprichter van Het Internet Adresboek.

Nederlandse jongeren van onder de 25 hebben over het algemeen meerdere online (sociale) identiteiten. De leeftijd speelt in De Verenigde Staten duidelijk een minder belangrijke rol, hier beschikken ook veel mensen van boven de 25 over meerdere online id’s. In het onderzoek zijn e-mailadressen buiten beschouwing gelaten.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen